Sportlust wint van vv Kampen

Na achtereenvolgende overwinningen tegen Mariënheem en SVV heeft ons eerste elftal ook weten te winnen van vv Kampen en daarmee boekte het haar derde overwinning op een rij. Op een koud sportpark de Bosrand werd het 2-0.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de gastheren en het wist enkele keren gevaarlijk te worden voor het doel van Kampen zonder dat er 100% kansen werden gecreëerd. Na twintig minuten spelen wist Wout Botter goed voor zijn man te komen en daarmee de bal te onderscheppen. Wout gaf de bal mee aan Dennis Jozic en hij had vervolgens alle tijd om rustig te 1-0 binnen te schuiven. In de fase die hierop volgde verslapte het spel van Sportlust en kwamen de bezoekers uit Kampen steeds beter in de wedstrijd. Hun grootste kans voor de rust kwam echter uit onoplettendheid in de defensie van Sportlust en Thijs Wekamp kon nog ternauwernood de gelijkmaker voorkomen. Hierdoor werd er gerust met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld als in de eerste helft waarin Sportlust niet goed speelde maar licht de overhand had. Via een hoekschop van Tim was Joppe dichtbij een treffer maar hij zag zijn inzet op de lijn worden gekeerd. Aan de andere kant wist doelman Lars Gritter twee keer op prachtige wijze te redden waarmee hij zijn ploeg een goede dienst bewees. Enkele minuten voor tijd werd de score alsnog verdubbeld nadat Dennis een door de ingevallen Chiel Botter versierde vrije trap laag om de muur krulde en de doelman in de korte hoek wist te passeren. In slotfase kwam de verdediging van Sportlust niet meer in de problemen waardoor er een 2-0 eindstand op het scorebord stond. Hiermee werden er wederom dire punten bijgeschreven en wist Sportlust bovendien voor de tweede wedstrijd op rij de nul te houden. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Er wordt dan gespeeld bij VSW in Zwolle.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer