Volgend seizoen Michel Zink nieuwe trainer Amicitia

Met ingang van het seizoen 2024-2025 zal Michel Zink de nieuwe hoofdtrainer worden van Amicitia. Recente verkennende gesprekken hebben ertoe geleid dat zowel de trainer als de Technische Commissie van Amicitia het vertrouwen in elkaar hebben uitgesproken voor een samenwerking in de komende seizoenen.

Zink ziet voldoende uitdaging en perspectief in de huidige spelersgroep. Daarbij zal ook doorstroming van de jeugd ingevuld gaan worden. Bovendien krijgt afstemming met de ontwikkeling van de jongere jeugdteams aandacht.

Michel Zink (39) begon zijn korfbal carrière bij NKC ‘51 in Nijverdal waar hij naast actief speler ook diverse selectie jeugdteams onder zijn hoede had. Daarna was hij twee jaar hoofdtrainer van KV Juventa in Hardenberg. In 2019 werd hij aangesteld als trainer-coach van DOS’46/VDK Groep U21. In 2021 werd hij in Nijeveen eindverantwoordelijk voor de begeleiding van de reserves. Een taak die hij drie seizoenen naar volle tevredenheid heeft ingevuld.

Zijn ervaringen als trainer op topkorfbal niveau gaat Zink overbrengen naar de selectie van Amicitia. Dat zal eerst in aangepaste vorm zijn, maar met een gezonde blik op verdere sportieve ontwikkeling in de nabije toekomst. Als assistent-trainer is Gerben de Krey (44) benoemd, die gedurende de rest van dit lopende seizoen ook al Amicitia 2 onder zijn hoede neemt als trainer.

Amicitia verwacht hiermee te bereiken dat de korfbalsport in met name de oostelijke regio een nieuwe impuls krijgt en wenst beide trainers en teams alle succes toe.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer