Zaalvoetballers Excelsior’31 sluiten eerste seizoenshelft af in mineur

De zaalvoetballers van Excelsior’31 gingen afgelopen vrijdagavond in eigen huis op pijnlijke wijze onderuit tegen hoogvlieger ZVS/Bodemflex. Excelsior’31 wist een 3-1 voorsprong bij rust niet vast te houden en verloor uiteindelijk geflatteerd met 4-7.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de Rijssenaren, dat met een verdiende 3-1 voorsprong de rust in ging. Deze voorsprong had groter gekund. Maar kort voor het rustsignaal wist Excelsior’31 een 10 meter trap niet te verzilveren.

Excelsior’31 kon in de tweede helft het goede spel van de eerste helft niet voortzetten. De bezoekers uit Sint-Michielsgestel schakelde een tandje bij en zette Excelsior’31 meer onder druk. Toch duurde het even voordat de uitploeg wist te scoren. Maar na de 3-2 was het Rik Voortman die de marge direct weer naar twee tilde en zorgde voor een 4-2 tussenstand.

Ongeluk
Met nog tien minuten zuivere speeltijd wisselde ZVS/Bodemflex de keeper al in voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 had op dat moment het geluk niet mee. Balverlies van de bezoekers leverde Excelsior’31 twee grote kansen op, waarvan éénmaal de paal een treffer in de weg zat. Onoplettendheid bij Excelsior’31 gaf de bezoekers weer gelegenheid om aan te haken met een 4-3 tussenstand als gevolg.

Veel overtredingen
De foutenlast liep in de tussentijd bij Excelsior’31 behoorlijk op. Het arbitrale duo floot snel, waardoor Excelsior’31 ruim voor het verstrijken van de speeltijd al op vijf overtredingen stond. Met een 10 meter trap tegen als gevolg bij iedere volgende gemaakte overtreding. Excelsior’31 ging hier niet slim mee om en het liet zich verschillende malen in de luren leggen. Al waren er ook twee discutabele momenten van de arbiters van dienst die meetelden in de foutenlast. De bezoekers wisten twee van de drie verkregen 10 meter trappen te verzilveren, waardoor Excelsior’31 in een kort tijdsbestek ineens tegen een 4-5 achterstand stond te kijken. Excelsior’31 was de weg op dat moment helemaal kwijt. De laatste twee tegentreffers vielen ook op knullige wijze, waardoor Excelsior’31 uiteindelijk met 4-7 verloor.

Ondanks de nederlaag blijft Excelsior’31 op de zesde plaats staan. Het verschil met de nummer negen (p/d plaats) blijft vier punten. Excelsior’31 heeft nu een aantal weken rust. Vrijdag 19 januari hervat het de competitie met een uitwedstrijd tegen ZVV Ede. Link naar de samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=9HfWEwbusmw