Twentenaren sterk in België tijdens Taekwondo toernooi

Op Zaterdag 20 Januari 2024 vond er in Lommel in België de Keumgang Open plaats. Ditmaal een erg sterk toernooi met ruim 900 deelnemers uit verschillende landen, een mooie test voor onze spelers.

Met 8 deelnemers heeft Taekwondo Oude Luttikhuis deelgenomen aan dit toernooi. Onze deelnemers hebben mooie partijen laten zien met als resultaat 2 eerste plaatsen, 1 tweede plaats en 1 derde plaats.

Famke Kloosterman (Hengelo) wist in de zwaargewicht klasse bij de Dames Senioren een mooie gouden plak te behalen. Ze won knap in de halve finale van de Noorse Eliza Frazier Haugen die toch op een aantal EK’s/WK’s en Grand Prixs heeft gestaan. In de finale won ze de eerste ronde nipt van de Spaanse Leon Corozo. In de tweede ronde van de finalepartij wist ze de partij duidelijk naar haar hand te zetten en ze won deze ronde dan ook met point-gap (12-0). Een sterke gouden medaille voor Famke.

Chiel Nijhuis (Wierden) mocht in de klasse Senioren Heren A tot 87kg gelijk aantreden in de finale tegen Tom van den Enden van Louisa Martial Arts. Chiel wist deze partij gecontroleerd te winnen met 6-0 in de 1e ronde en 2-0 in de tweede ronde. Eveneens een gouden medaille voor Chiel in zijn derde toernooi na een lange tijd van afwezigheid op het wedstrijdveld.

Pascal Niks (Almelo) won in de klasse Senioren A tot 80kg zijn eerste twee partijen zonder al te veel problemen. De finale ging helaas nipt verloren met 2-1 tegen de Belg Troy Cammaerts. De beslissende ronde eindige in een gelijkspel waarbij de Belg helaas het voordeel had. Desondanks weer een mooie zilveren plak voor Pascal.