Apollo 8 plaatst zich voor halve finale nationale bekertoernooi

Apollo 8 heeft zich geplaatst voor de halve finale in het Nationale bekertoernooi. In de kwartfinales was de eredivisionist te sterk voor KVV Keistad. Gemakkelijk ging het niet. Het team van Thijs en Bart Oosting had een vijfde set nodig om de overwinning veilig te stellen.

Apollo 8 speelde in de kwartfinale een uitwedstrijd tegen de koploper in de topdivisie: KVV Keistad. De Bornse ploeg maakte het zichzelf lastig door de eerste set te verliezen. De tweede en derde set deed de ploeg wat het moest doen: in ruime cijfers winnen. De vierde set was weer voor de thuisploeg waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. Daarin was Apollo 8 te sterk en won in 12-15 de vijfde set en werd een plekje in de halve finale vastgesteld. In de halve finale gaat het team spelen tegen Sudosa Desto. De wedstrijd wordt op 10 februari in Borne gespeeld (18.00 uur).

Hoge foutenlast
‘Keistad speelde een erg goed wedstrijd en zette ons vol onder druk’, vertelt topscoorder Jorieke Bodde. ‘We begonnen zelf met een te hoge foutlast waardoor het gelijk spannend werd. Set 2 en 3 hadden we de controle en konden we ons eigen spel spelen. Set 4 kregen we het lastiger en lieten we Keistad in de wedstrijd komen, gelukkig hielden we de rust in set 5 ondanks de kolkende amerena en konden we de wedstrijd naar ons toe trekken’.

Onnodig lastig
‘We hebben het ons zelf onnodig lastig gemaakt in set 1’, zegt trainer Bart Oosting. We scoorden teveel punten voor Keistad en daarmee gaven we ze hoop dat er een stunt mogelijk was. In set 2 en 3 waren we een stuk beter bij de les en speelden we solide. In set 4 zakten we toch weer weg. Keistad speelde in deze fase ook gewoon goed. De 5e set speelden we mentaal sterk. Ondanks een dipje bleven we rustig en geconcentreerd. Een goede serviceserie van Sophie Meijer zorgde voor het beslissende gaatje. Jorieke Bodde had vandaag aanvallend een groot aandeel in de overwinning en wist maar liefst 23 aanvallende punten te scoren. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken. Maar wat telt is dat we door zijn naar de halve finale.’ Topper in De Veste Aankomende zondag speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd in de competitie tegen koploper VC Sneek. Als nummer twee van de ranglijst gaat Apollo 8 proberen de punten in Borne te houden. De wedstrijd begint om 14.30 uur in sporthal De Veste.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer