BC Bouzema/JBSCues.nl te sterk voor Burgmans Biljarts

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues.nl zijn de tweede helft van de competitie met een overwinning begonnen. Thuis werd het tegen Burgmans Biljarts een verdiende 8-0 overwinning. Na twee partijen had de ploeg van Ronny Hazewinkel al een 4-0 voorsprong genomen door overwinningen van Jeffrey Jorissen en Frans van Schaik In het tweede deel maakten Stefan Galla en Stefan Lenting het karwei af.

Jorissen begon tegen Anno de Kleine uitstekend aan zijn partij en had onder andere door een serie van elf caramboles in de vijfde beurt halverwege een 22-7 voorsprong. De Kleine gaf zich echter niet gewonnen en mede door enkele nullen van de man uit Beuningen stond het na zestien beurten 34-29. Jorissen herpakte zich op tijd en maakte in de negentiende beurt de partij uit met een serie van drie caramboles. De Kleine kwam in de nabeurt nog tot 30 caramboles.

Geen moeite
Op de andere tafel had Van Schaik geen enkele moeite met Leslie van Neyen. De man uit Hoofddorp had na elf beurten al een 23-6 voorsprong en bouwde deze in het tweede deel steeds verder uit. Hij finishte na 25 beurten. Van Neyen bleef op 15 caramboles steken. “Dit is een goede opsteker voor mij gelet op mijn mindere resultaten in het eerste deel”, aldus Van Schaik.

Lenting nam tegen Johan Roijers direct het initiatief en stond na dertien beurten al; op een 20-8 voorsprong. Vijf beurten later had hij de voorsprong al uitgebouwd naar 31-13. Lenting had toch moeite om te finishen en door zeven nullen op rij kwam Roijers steeds dichterbij. Uiteindelijk trok hij in de 35ste beurt aan het langste eind. Roijers kwam nog terug tot 32 caramboles.

Ritme gevonden
Op de andere tafel had Galla alleen in het begin moeite met Marco Janssen. De Duitser die ook al twee partijen in de Duitse competitie had gespeeld en gewonnen, stond na negen beurten tegen een 10-17 achterstand aan te kijken. Galla kwam steeds beter in zijn ritme en won afgetekend na 23 beurten met 40-25.

“Deze overwinning is meer dan verdiend. We waren op alle vier plekken de betere vandaag waardoor we de aansluiting met bovenste vier hebben behouden”, aldus de captain na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer