Blauw Zwart speelt gelijk in Almelo na late comeback

Zaterdag 20 januari stond de wedstrijd AKC 1 – Blauw Zwart 1 op het programma. De vorige samenkomst liep niet goed af voor Blauw Zwart en werd er met ruime cijfers verloren. Daarom wisten ze vooraf dat de punten niet zomaar mee naar Wierden zouden gaan.
Om 16.00 floot scheidsrechter Laarhuis met een goedgevulde tribune het startsignaal. De eerste aanvallen van beide ploegen werden goed benut en werd er snel van vak gewisseld. Vlak daarna wist Blauw Zwart de korf goed te vinden en wist het uit te lopen met 2 doelpunten verschil. Ondanks de kleine voorsprong waren de ploegen aan elkaar gewaagd, beide waren ze gebrand om de punten te houden. Vlak voor rust wist Blauw Zwart de voorsprong uit handen te geven doormiddel van een strafworp, maar de goed spelende Sem Timpert zorgde ervoor doormiddel van een afstandsschot dat de rust werd ingegaan met een gelijkspel (11-11).
Na rust was het belangrijk dat de focus zou blijven en de kansen net als in de eerste helft goed benut zouden worden.
Ook na rust wisten beide ploegen om en om de korf te vinden, waardoor de spanning steeg in de zaal, want wie pakt uiteindelijk de voorsprong en kan eventueel uitlopen.
Na 10 minuten spelen wist Blauw Zwart die voorsprong te pakken doormiddel van mooie afstandsschoten van diverse spelers.
Met nog 10 minuten op de klok stond het 16-20 in het voordeel van de Wierdenaren. Maar hier ging de ploeg uit Almelo niet mee akkoord. Na een time-out kwam AKC terug en leek het er even op dat ze zelfs de punten in Almelo zouden houden.
Dankzij een mooi afstandsschot kwamen de ploegen weer op gelijke stand en na 60 minuten spelen wisten beide ploegen een punt te behouden.
Mede dankzij het grote support neemt Blauw Zwart een punt mee naar Wierden!