Bon Boys wint opnieuw en pakt periodetitel

Het eerste elftal heeft een ongekend succesvol eerste deel van het seizoen in stijl afgesloten. De ploeg van Matthijs Blijham won zondag met 2-0 bij Steenwijkerwold en pakte daarmee de eerste periode. Twaalf wedstrijden gespeeld, 11 gewonnen en eenmaal gelijk: het is een bijzondere score.

 

De zege in Steenwijkerwold was alweer de tiende overwinning op rij van Bon Boys, dat ver van huis deed wat het doen moest: winnen. Inpakken en wegwezen. Matthijs was meer dan tevreden over de manier waarop zijn elftal voor de dag kwam. Verzorgd positiespel was op het erbarmelijke veld – waar je je hond nog niet wilt uitlaten – niet mogelijk, maar Bon Boys paste zich goed aan de omstandigheden aan en kwam geen moment in de problemen tegen een ploeg die net als Veno maar één opdracht had: met man en macht het eigen fort bewaken.

 

Een andere overeenkomst met een week geleden was dat de supporters opnieuw lang moesten wachten voordat het verschil werd gemaakt. Dit keer viel de 0-1 pas na ruim een uur spelen, waarna Just Leferink in de slotseconden de wedstrijd in het slot gooide: 0-2.

Het duel in Steenwijkerwold toonde opnieuw aan dat Bon Boys is gegroeid in volwassenheid. In het verleden wilde de ploeg zichzelf op dit soort akkers en tegen zwaar defensief ingestelde tegenstanders nog wel eens voorbij lopen, met alle gevolgen van dien.

 

Maar net als tegen Veno bleef het elftal geduldig toen de gewenste openingstreffer uitbleef. Een snelle openingstreffer had het allemaal wat makkelijker kunnen maken dat had ook zomaar gekund. Koen Somhorst verscheen in de eerste minuut al alleen voor de doelman, maar zijn inzet ging naast. Zo’n vroege treffer kan een tegenstander wat meer uit de tent lokken, waardoor de ruimtes wat groter worden. Nu moest Bon Boys opnieuw met zorg en precisie op zoek naar de openingen en dat is lang niet eenvoudig tegen een ploeg die geen enkele intentie naar voren heeft. Het veldoverwicht was groot, maar al dat balbezit leverde tot aan de rust niets op.

 

De tweede helft voltrok volgens hetzelfde beeld. Er was maar één ploeg die wilde voetballen en na ruim een uur spelen volgde de beloning toen Milan Bultman de verlossende 0-1 binnenschoot. De thuisploeg probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar Steenwijkerwold kwam niet tot één schot op doel. Laat staan dat de ploeg een kans creëerde.

 

Uiteindelijk zorgde Just voor het slotakkoord door in de 90ste minuut met een knap schot aan alle onzekerheid een einde te maken. Door de tiende zege op rij pakte Bon Boys de periodetitel en dat is op basis van alle statistieken niet meer dan verdiend.

 

Komend weekend is Bon Boys vrij, waarna de competitie over veertien dagen wordt hervat met de topper bij De Tukkers.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer