De Old Stars Twenterand timmeren aan de weg

De Old Stars Twenterand zijn sinds medio augustus 2015 met hun geliefde spelletje walking football bezig. Uit alle kernen van de gemeente Twenterand komen de pakweg 35 deelnemers wekelijks elke vrijdagmorgen trainen op het kunstgrasveld van vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De nodige vrijwilligers uit eigen gelederen ondersteunen deze actieve club. Een ervan werd tijdens de geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst in het Kulturhus De Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk speciaal in het zonnetje gezet. Dat was de 87-jarige Johan Schoemaker, die elke week een zeer gewaardeerde gastheer is van de Old Stars Twenterand tijdens de gezellige inloop van de sportieve zestigplussers.

De Old Stars Twenterand zetten zich periodiek in als vrijwilligers bij het woon-zorgcentrum ‘t Haarhuus. Bewoners wordt dan in hun rolstoelen of op duo fietsen een mooie rondtoer door het tweelingdorp bezorgd. De activiteitencommissie van de Old Stars Twenterand zet het nodige op touw, waarbij een stadswandeling, fietstochten, een maandelijkse soos samen met de partners in de Klaampe en bezoeken aan betaalde voetbalclubs. Binnenkort zijn de Old Stars Twenterand te gast in Erve Asito, waar de eredivisiewedstrijd Heracles Almelo tegen FC Volendam wordt bijgewoond.

De nieuwjaarsbijeenkomst in de Klaampe van vrijdag 5 januari jongstleden was tevens het startschot van een PR-campagne en ledenwerfactie van de Old Stars Twenterand. Continuïteit gaat samen met regelmatige verjonging. Vanaf 60 jaar kunnen sportieve bewoners uit Twenterand en directe omgeving onder deskundige leiding van de trainers Bernd Bove en Herjan Eshuis wekelijks hun geliefde spelletje beoefenen. Gezond en verantwoord bewegen staan daarbij voorop. Ook zijn er de nodige wandelvoetbaltoernooien, waaraan teams van de Old Stars Twenterand meedoen.

Bij het kunstgrasveld van vv Voorwaarts op het sportcomplex Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk is onlangs het reclamebord van de wandelvoetbalclub vernieuwd. Er is tevens een informatieve en veelkleurige flyer uitgekomen, waarop te zien is, waar de wandelvoetbalclub Old Stars Twenterand voor staat. Deze flyer wordt breed verspreid onder alle sportclubs, bibliotheken en sociaal-maatschappelijke instellingen in Twenterand. Ook wordt er dit jaar ingezet op een promotietour langs alle voetbalclubs in de gemeente.

Voor nadere informatie kan de website van vv Voorwaarts geraadpleegd worden: www.vvvoorwaarts.nl De beste kennismaking met walking football is natuurlijk om zelf de voeten te laten spreken. Elke vrijdagmorgen is daartoe gelegenheid, waarbij er eerst vrijblijvend kennis gemaakt kan worden met dit specifieke spelletje. De inloop is wekelijks vanaf 9.30 uur in de kantine van vv Voorwaarts aan de Twistveenweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk en vanaf 10.00 uur wordt er getraind.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer