De Tukkers 1 komt terug van een achterstand, maar weet niet te winnen bij Twedo

VEENOORD – Het eerste elftal van De Tukkers wist afgelopen zondag het eerste competitieduel van 2024 niet winnend af te sluiten. In het Drentse Veenoord bogen de Albergenaren een 2-0 achterstand om, maar zagen dat Twedo in de slotfase de 3-3 tegen de touwen schoot.

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat het kunstgrasveld erg glad was. De thuisploeg wist in de beginfase het beste om te gaan met de omstandigheden en probeerde het een paar keer vanaf afstand. Iwan Immink schoot na een minuut spelen over en in minuut acht redde Rens Davina op een poging van Dion Klaassen.

De Tukkers had veruit het meeste balbezit, maar had moeite om tot kansen te komen. Na ongeveer een kwartier spelen speelden de zwart-witten zich er eindelijk goed doorheen wat leidde tot een kans voor Kjell Huisman. Vanaf de linkerkant stuitte hij van dichtbij op doelman Daan Aalderink.

In de 20ste minuut haalde linksbuiten Iwan Immink de achterlijn. De aanvaller van Twedo wist Dion Klaassen te bereiken, hij schoot de bal van dichtbij naast. Twedo bleef gevaarlijk in de omschakeling en scoorde na een halfuur spelen de openingstreffer. Bram Vuuregge kopte een diepte bal terug op Dion Klaassen. Hij nam de bal ineens op de volley. Rens Davina wou de bal redden met de voeten maar zag de bal onfortuinlijk in het doel gaan: 1-0.

Na 37 minuten spelen wist de thuisploeg het net opnieuw te vinden. Op het middenveld werd de bal veroverd en Bram Vuuregge werd aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Vuuregge gaf de bal breed aan David Rabbers en die wist de bal binnen te schuiven: 2-0.

Vlak voor rust wist de uitploeg iets terug te doen. Na goed combinatiespel van De Tukkers wist Kjell Huisman teamgenoot Joep Egberink op de rand van het strafschopgebied weg te steken. Egberink hield zijn hoofd koel en schoof de bal langs Daan Aalderink te schuiven: 2-1.

Na de thee had de thuisploeg meteen een grote kans om het verschil weer naar twee te brengen. Bram Vuuregge werd weggestoken en kwam alleen voor het doel, maar Rens Davina redde de bal knap.

De uitploeg had wederom meer balbezit maar kwam niet gevaarlijk voor het doel. Aan de andere kant dribbelde Iwam Wimmink maar weer eens door de defensie van De Tukkers en schoot vanaf de linkerkant de bal laag in de korte hoek. De doelman van De Tukkers stompte de bal goed naar de zijkant.

Na een uur spelen kwam De Tukkers beter in de wedstrijd en scoorde in die fase ook de gelijkmaker. In de 67e minuut wist Kjell Huisman zijn broer Milan Huisman weg te steken. Zijn inzet werd getoucheerd door een verdediger, waardoor de bal met een boog in het doel belandde: 2-2.

De gasten roken bloed en ze kwamen even later ook op voorsprong. Tien minuten voor het einde maakte Twedo een overtreding aan de linkerkant van het veld en ging Egberink achter de bal staan. Hij schoot de bal vanaf een meter of 20 in de lange hoek en liet doelman Daan Aalderink kansloos: 2-3.

De Tukkers leek er met een zege vandoor te gaan, maar vlak voor het einde sleepte de thuisploeg nog een punt uit het vuur. Na een diepe bal kwam de doelman van De Tukkers het

strafschopgebied uit om de bal weg te schieten. Hij raakte de bal verkeerd en Dion Klaassen schoot de bal ineens in het lege doel: 3-3.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers de eerste thuiswedstrijd in dit nieuwe jaar. FC Suryoye-Mediterraneo komt op bezoek in Albergen. De ploeg kwam het afgelopen weekend wegens een afgelasting niet in actie. Bouwbedrijf Scholte op Reimer sponsort deze middag de wedstrijdbal.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 27 januari

17:00 De Tukkers 2 (zat) – Berkum 6

14:30 ATC’65 3 – De Tukkers 3 (zat)

Zondag 28 januari

14:00 De Tukkers 1 – FC Suryoye Medit. 1 09:00 De Tukkers 2 – SV Vasse 2

09:00 De Tukkers 3 – KOSC 4

11:00 De Tukkers 4 – TVC’28 10

11:00 De Tukkers 5 – Stevo 6

13:00 De Tukkers VR1 – Bavel VR1

11:00 UD W. VR1 – De Tukkers VR3

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer