De Tukkers speelt sterk en wint thuis met 5-0 van Suryoye

ALBERGEN – Het vlaggenschip van De Tukkers speelde afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd van 2024. De Albergenaren speelden een sterke wedstrijd en tegenstander Suryoye uit Enschede had hier geen antwoord op. Na 90 minuten spelen was de eindstand 5-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Het was De Tukkers dat de eerste goede mogelijkheid kreeg. Kjell Huisman werd door Tymo Schär aangespeeld en schoot op doel. De goalie van Suryoye redde zijn inzet met zijn voeten. Twee minuten later werden de gasten voor het eerst gevaarlijk. Nemroud Eliyo dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en zijn boogbal ging richting de kruising. Doelman Rens Davina van De Tukkers moest zich strekken en tikte de bal knap over het doel. Nog geen minuut later probeerde Ruben Katalanc het ook van afstand. Zijn poging ging een half metertje naast het doel van De Tukkers.

De thuisploeg pakte daarna het initiatief en dat leidde in de 12e minuut tot de openingstreffer. Tim Haarhuis werd aan de rechterkant bereikt en speelde Guus Demmer in het strafschopgebied aan. Demmer speelde vervolgens Kjell Huisman aan. De aanvaller van De Tukkers draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot in de korte hoek raak: 1-0.

Twee minuten later verdubbelde De Tukkers de voorsprong. In de omschakeling kwam Suryoye er gevaarlijk uit, maar wist niet te profiteren. De counter van de zwart-witten die daaruit ontstond was wel doeltreffend. Tim Haarhuis werd in de diepte bereikt en legde de bal breed op de meegelopen Kjell Huisman. Doelman Lucas Akgun van Suryoye raakte de inzet van Huisman nog aan, maar kon een doelpunt niet voorkomen: 2-0.

De thuisploeg bleef de betere en scoorde na 33 minuten spelen de 3-0. Het was weer Tim Haarhuis die in de diepte werd bereikt. Deze keer vond Haarhuis de jarige Guus Demmer en hij trakteerde zichzelf op een treffer. Hij liet de doelman kansloos en schoot in de korte hoek raak.

In het tweede bedrijf ging Suryoye nog hoger spelen en De Tukkers profiteerde optimaal van de ruimte die daardoor ontstond. In minuut 55 was een steekpass van Joep Egberink op maat voor Tim Haarhuis. Uit een moeilijke hoek schoot hij met zijn linker de bal in de korte hoek binnen: 4-0.

Na 68 minuten deed ook Joris Meijerink een duit in het zakje. Kjell Huisman legde de bal terug op rechtsback Joris Meijerink. Het vele oefenen op de training werpt zijn vruchten af, want met een prachtige knal in de lange hoek maakte hij zijn eerste treffer ooit in dienst van De Tukkers: 5-0.

Daarna kregen beide ploegen via een strafschop de kans op een doelpunt. Eerst kregen de Albergenaren een penalty na een overtreding op Kjell Huisman. Normaal gesproken een koud kunstje voor strafschoppenspecialist Joep Egberink. Echter zag hij voor het eerst dit seizoen dat zijn strafschop gekeerd werd. Vijf minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Jacob Said werd gevloerd en ging vervolgens zelf achter de bal staan. Ook hij faalde vanaf 11 meter, want doelman Rens Davina redde knap. In het slot kreeg Suryoye nog een paar mogelijkheden, maar De Tukkers hield vandaag de “nul” en boekte zo een overtuigende 5-0 overwinning. Aanstaand weekend speelt De Tukkers geen competitiewedstrijd. Zondag 11 februari wacht koploper Bon Boys. Er wordt dan om 14:00 afgetrapt op sportpark ’T Loarkamp in Albergen en de balsponsoren zijn Klumpers Installatiebedrijf en autobedrijf Voortman.