DOS’37 wint oefenwedstrijd tegen De Tukkers

Vriezenveen – Op een miezerige winterse dag stond de eerste wedstrijd van 2024 op het programma voor de geel/zwarten. Thuis speelden ze een oefenwedstrijd tegen De Tukkers uit de 2e klasse H, en DOS’37 behaalde een overwinning met 3-1.

Na talloze intensieve trainingssessies namen de mannen afgelopen zaterdag het op tegen De Tukkers, die momenteel op de tweede plaats staan in de 2e klasse. DOS’37 heeft haar ritme nog niet helemaal gevonden in de eerste klasse en bevindt zich momenteel op de negende positie.

In het eerste kwartier waren DOS’37 en De Tukkers in evenwicht, zonder dat er echte kansen ontstonden voor beide teams. De eerste serieuze kans was voor De Tukkers, maar deze leidde niet tot een doelpunt. DOS’37 kwam vervolgens dichtbij de openingstreffer. Een voorzet van Shakki Mohamed werd overgekopt door Hidde Boers, gevolgd door een poging van Mark van Pijkeren in de 34e minuut die rakelings naast ging. Het verliep moeizaam voor beide ploegen. Toch nam DOS’37 vlak voor rust een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Ronald Te Morsche. De rust werd ingegaan met deze stand, na een matige eerste helft.

 

DOS’37 startte sterker aan de tweede helft en breidde de voorsprong uit naar 2-0. Een actie van Sander Thomas werd succesvol afgerond, nadat zijn voorzet door De Tukkers in eigen doel werd gewerkt. De Tukkers kwamen tien minuten later terug tot 2-1 in Vriezenveen. Echter, DOS’37 vergrootte opnieuw de voorsprong. Eerst werd een kopbal van Melvin Kemp van de lijn gehaald, maar twee minuten later scoorde Senna Silva van der Veen in de 78e minuut, 3-1. Dit bleek tevens de eindstand van de wedstrijd te zijn. DOS’37 bereidt zich nu voor op de streekderby tegen Stevo uit Geesteren, een cruciale wedstrijd voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman. De wedstrijd vindt plaats op zaterdagavond 20 januari a.s. om 18:00 uur in Geesteren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer