DTC in slotfase onderuit tegen Reünie

Opstelling DTC’07: Tristan Bergman; Mick Fox, Wout Potijk (Lars Arens), Pim Scholte Lubberink, Rik Groeneveld; Jelco Nijhuis, Mark Hesselink, Wout Groeneveld, Roel Potijk (Niels Wessels); Sam Tebbe (Wessel Weusthof) en Nick Huusken (David Westerhof).

BORCULO – DTC moest er even op wachten, maar in het laatste weekend van januari mocht het dan toch haar eerste officiële wedstrijd van 2024 spelen. DTC reisde af naar Borculo waar op Sportpark de Wildbaan de wedstrijd tegen Reünie op het programma stond.  De thuisploeg stond voorafgaand aan de wedstrijd slechts één plekje boven DTC. Reünie heeft voorlopig vier punten meer verzameld dan DTC, maar heeft daar ook drie wedstrijden meer voor nodig gehad.

Beide teams lieten zich aan het begin van de wedstrijd al voor het doel zien, maar tot een schot tussen de palen leidde dat nog niet. DTC werd in het eerste kwartier vooral gevaarlijk via Nick Huusken, maar hij had het vizier nog niet op scherp. Ook daarna bleef DTC de bovenliggende partij en had het een doelpunt moeten maken. Mark Hesselink was nog het dichtstbij, maar zijn inzet werd door de keeper van Reünie gekeerd.

Na ruim een halfuur kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd. Het meldde zich steeds vaker voor het doel van Tristan Bergman. Een schot van afstand werd door Bergman over het doel getikt. Vlak voor de rust werd Reünie nog gevaarlijk uit een hoekschop. Een kopbal vloog net voor het doel langs. De teams zochten de kleedkamer met de welbekende brilstand op.

Al vroeg in de tweede helft kwam DTC op voorsprong. Sam Tebbe begon vanaf het middenveld met een rush naar het doel van Reünie en wist de bal in de verre hoek achter de doelman te krijgen, 0-1. DTC hoopte door te drukken en kreeg daartoe ook een goede kans. Jelco Nijhuis werd op de rand van de zestien gevloerd en zag zelf de bal graag op de stip gaan, maar de scheidsrechter legde de bal er net buiten. Uit de vrije trap werd DTC niet gevaarlijk, maar in de tegenstoot Reünie wel. Bergman bracht in de 1-tegen-1 uitstekend redding.

Vanaf dat moment kwam Reünie steeds beter in de wedstrijd. Het duurde ook niet lang voordat de thuisploeg langszij kwam. Een middenvelder van Reünie schoof de bal met binnenkant voet feilloos raak, 1-1. Na een uur spelen kreeg Tebbe nog een mogelijkheid om DTC weer op voorsprong te schieten. Hij leek echter iets te veel tijd te nemen en zag zijn schot geblokt worden.

In de slotfase speelden beide teams nog voor de overwinning. Het lukte DTC echter niet meer om voorin wat klaar te spelen. De thuisploeg was een stuk gevaarlijker met de lange ballen en kwam vlak voor tijd dan ook nog op voorsprong. De maker van de 1-1 kon niet meer door Pim Scholte Lubberink gestopt worden en hij gaf een panklare voorzet die binnen werd gelopen, 2-1. In de absolute slotfase was DTC nog dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet van David Westerhof werd net over de lat getikt.

Zo verloor DTC haar eerste wedstrijd van 2024 op het kunstgras in Borculo. Een zure nederlaag, want de ploeg had lang het gevoel om in ieder geval met een punt naar huis te gaan en misschien zelfs wel met drie. Verdediger Mick Fox maakte een sterke indruk en werd ‘Man of the Match’. Volgende week mag DTC het in eigen huis opnemen tegen WVV’34. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Tilligte en begint om 14:00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer