Dubbele winst Apollo 8

Apollo 8 speelde afgelopen weekend een dubbel programma. In twee uitwedstrijden wist het team van Thijs en Bart Oosting de zes punten mee te nemen naar Borne. Apollo 8 stijgt hierdoor naar de tweede plek van de ranglijst.

Apollo 8 won op zaterdag met 0-3 van Activa (22-25, 21-25, 18-25) en voegde daar zondag een 1-3 overwinning op Dynamo Apeldoorn aan toe (23-25, 16-25, 25-18, 21-25). Pippa Molenaar en Carlijn Koebrugge waren beide wedstrijden niet inzetbaar vanwege ziekte. Door de twee overwinningen stijgt Apollo 8 naar de tweede plek op de ranglijst waardoor plaatsing voor de kampioenspoule steeds dichterbij komt.

Netjes
‘De wedstrijd tegen Activa begonnen we moeizaam, maar wisten ons niveau snel op te pakken. We hadden het af en toe zeker lastig, maar door hard te werken wisten we de wedstrijd binnen te slepen’, vertelt Noa Krikhaar. ‘In onze tweede wedstrijd van dit weekend hadden we wat moeite om in de wedstrijd te komen. Ook keken later in de set tegen een achterstand aan van 21-17. Door weinig fouten te maken en niet op te geven haalden we de eerste set binnen. Ook in de vierde set kwamen we op een achterstand van 12-8, maar dankzij een serveserie van Roos Wessels kwamen we op een voorsprong van 19-14 en dit zorgde er ook voor dat we de set binnen haalde en voor de 2e keer dit weekend 3 punten mee naar Borne nemen. We hopen deze lijn door te zetten en donderdag wanneer we de bekerwedstrijd hebben ook met winst naar huis te gaan en daarmee de halve finale te halen’.

Volwassen
‘We hebben een druk weekend met twee uitwedstrijden afgesloten met winst op Dynamo’, reageert Thijs Oosting. ‘In beide wedstrijden hebben we laten zien dat we steeds volwassener worden in ons spel en steeds vaker weten wat de wedstrijd op welk moment nodig heeft. Zowel Activia als Dynamo speelden bij vlagen goed volleybal. In beide wedstrijden wisten we in blok-defense de organisatie zo neer te zetten dat de tegenstanders moeilijker tot scoren kwamen. We wachtten over het algemeen onze kansen goed af en behaalden zo een 0-3 en 1-3 overwinning.

Nu gaat de focus vol op a.s. donderdag, dan spelen we voor de beker tegen Keistad, de nummer 1 uit de Topdivisie B’.

Volgende wedstrijden
Op donderdag 25 januari speelt Apollo 8 de kwartfinale in het Nationale bekertoernooi. Daarin neemt Apollo 8 het op tegen topdivisionist AVV Keistad uit Amersfoort. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Zondag 28 januari speelt Apollo 8 in de eredivisie een thuiswedstrijd de topper tegen koploper Sneek.