Duur puntenverlies DOS’37 diep in blessuretijd tegen Stevo

Geesteren – Op een ijzige zaterdagavond in Geesteren stond DOS’37 tegenover de nummer 12, Stevo, in een enerverende strijd. Het team van Jeroen Niks en Geerten Brinkman kende een wisselend spelbeeld, met een eerste helft waarin Stevo iets beter maar vooral feller acteerde en een tweede helft waarin DOS’37 sterker terugkwam. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel door een laat toegekende penalty voor Stevo.

De koude omstandigheden op sportpark De Peuverweide weerhielden de trouwe DOS-supporters er niet van om naar Geesteren af te reizen. Na een matige voorbereiding stonden de DOS’ers paraat voor het duel met Stevo.

In het eerste kwartier waren beide teams aan elkaar gewaagd. Een kleine kans voor Stevo werd gepareerd door doelman Patrick Nitert, die een kopbal uit een corner knap uit de lucht plukte. Stevo toonde zich sterker in de eerste helft, en in de 20e minuut redde Nitert op indrukwekkende wijze een vrije trap in tweede instantie. DOS’37 had moeite om in haar spel te komen, terwijl Stevo steeds meer druk uitoefende en enkele kleine mogelijkheden creëerde.

Een vrije trap voor DOS’37 leek in de 35e minuut de openingstreffer op te leveren via Wout Kikkert, maar zijn doelpunt met het hoofd werd wegens buitenspel afgekeurd. Stevo kreeg nog een kans uit een voorzet, maar de bal werd niet binnengetikt. Zo gingen beide teams met een brilstand de rust in, waarbij toeschouwers de warmte van de knusse kantine opzochten.

DOS’37 kwam sterk uit de kleedkamer in de tweede helft en zocht meer de diepte. In de 54e minuut juichten de geel-zwarten na een doelpunt van aanvoerder en topscorer Ronald Te Morsche. Een diepe bal van Sander Thomas bereikte Senna Silva van der Veen, die breed legde op Te Morsche en beheerst afronden van Te Morsche betekende 0-1. Na het doelpunt bleef DOS’37 druk uitoefenen, maar vergat te scoren. In de 70e minuut kreeg invaller Hidde Boers een niet te missen kans in een 1-op-1 situatie met de Stevo-goalie, maar de keeper stond in de weg.

Hoewel Stevo enkele kleine mogelijkheden kreeg, leidde het niet tot echt gevaar voor het doel van DOS’37. In de slotfase leek DOS’37 op 0-2 te komen uit een vrije trap, waarbij de Vriezenveense scheidsrechter Niels Mulder Stevo flink ontzag, door geen tweede gele kaart te tonen aan de Stevo-verdediger, na een te grove charge. De vrijetrap werd binnengeschoten door Ronald Te Morsche, maar in buitenspel positie, zodat ook deze treffer werd geannuleerd.

In een verrassend lange blessuretijd van in totaal 10 minuten, kreeg Stevo een strafschop, benut in de 97e minuut, waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde. Beide ploegen schieten weinig op met dit resultaat in een matige streekderby. DOS’37 kijkt nu vooruit naar de volgende belangrijke thuiswedstrijd tegen RKZVC. Deze vindt volgende week zaterdag plaats om 14:30 uur op Sportpark Het Midden in Vriezenveen, hopelijk met het oog op het behalen van drie punten.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd: Stevo – DOS’37 1-1 (1-0)

Doelpunten: (54’) 0-1 Ronald te Morsche, (97’) 1-1 Joes Masselink

Scheidsrechters: Niels Mulder uit Vriezenveen, Gerrit Smelt uit Zutphen, Henk Sprukkelhorst uit Gelselaar

Gele kaarten: Gijs Lohuis (Stevo), Glenn Jansen, Patrick Nitert (beiden DOS’37)

Rode kaart: geen

Aantal toeschouwers: 400

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Job Derksen, Glenn Jansen, Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche © (87’ Martijn Olde Olthof), Mark van Pijkeren, Wout Kikkert, Sander Thomas (57’ Hidde Boers), Shakki Mohamed (87’ Marnick Fokke), Mario Francismouth (73’ Taiwo Francismouth), Melvin Kemp

Totaal aantal doelpunten : 258

Totaal aantal doelpunten (thuis) : 137 (53%)

Totaal aantal doelpunten (uit) : 121 (47%)

Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd : 3,69

Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd (thuis) : 1,96 (53%)

Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd (uit) : 1,73 (47%)

Grootste overwinning (thuis) : WHC – Hulzense Boys (7 – 0)

Grootste overwinning (uit) : RKZVC – SVZW (0 – 8)

Meest doelpuntrijke wedstrijd : Hulzense Boys – Dalfsen (7 – 2), Hulzense Boys – Stevo (6 – 3)