DVGT Beker: Dartclub Groot’n, Morshuis en Royaldarts naar halve finale

Een weekje voor kerst en 3 dagen na het eerste DVGT Koppeltoernooi, gewonnen door het koppel Yannick Evers/Remko Voortman, was het binnen de DVGT weer eens tijd voor een bekerronde. Loting had bepaald dat de volgende wedstrijden op het programma stonden: MarCant Darts 1 – MarCant Darts 3, MarCant Darts 2 – Dartclub Groot’n, Morshuis – Bays 1 en De Mors – Royaldarts 4. Helaas kon captain Bjorn Stopel niet het beoogde sterkste team opstellen, waardoor MarCant Darts 1 – MarCant Darts 3 werd uitgesteld.

Koppels maken opnieuw het verschil
Het was dus een stukje rustiger vanavond bij MarCant in Tubbergen. Voor MarCant Darts 2 en Dartclub Groot’n dus alle ruimte om er een mooie pot van te maken. Het begin was in ieder geval goed. Mike Lansink gooide een uitstekende partij tegen Peter Geerds, liet 2 180’ers noteren en zette MarCant Darts 2 op een 1-0 voorsprong. Helaas ging het vanaf hier qua niveau vooral bergafwaarts. Wouter Ophuis gooide nog een degelijke partij tegen Justin Oldenbroek, die zelf vanavond zijn niveau niet haalde, en zette de stand op 1-1.
Vervolgens won Mark Roesthuis in een zenuwpartij van Rene Loman (1-2) en nam Randy Klomp revanche tegen Bart Flinkers (2-2). In de koppels gebeurde vervolgens iets wat tot nu toe elke keer is gebeurd in ontmoetingen tussen beide teams: Dartclub Groot’n liep uit naar een 2-4 voorsprong, waar MarCant Darts 2, mede door het dalende niveau van beide teams, geen antwoord meer op had. Uiteindelijk werd het 3-6 voor bekerhouder Dartclub Groot’n en dus plaatsten zij zich voor de halve finale. Hierin zou het gaan spelen tegen de winnaar van het duel Morshuis – Bays 1.

Eénzijdige avond in Albergen
In Albergen zou dus de tegenstander van Dartclub Groot’n bekend worden gemaakt. Voormalig bekerfinalist en huidige nummer 3 Morshuis was op voorhand wel de duidelijke favoriet tegen Bays 1. Eind september had Morshuis namelijk nog met 1-8 gewonnen in Reutum. Ook vanavond werd het, helaas voor Bays 1, een zeer éénzijdige avond. Mede door twee mooie 100+ finishes van Robin Velthof (104- en 130-finish), gunde Morshuis de gasten uit Reutum geen enkel punt en eindigde het in 9-0 voor het thuisteam. De eerste halve finale, gespeeld op 25 maart, zal dus een herhaling gaan worden van de finale van vorig jaar – Dartclub Groot’n tegen Morshuis.

Ook Royal naar halve finale
Voor de tweede halve finale, zou er vanavond maar één team bekend worden: De Mors of Royaldarts 4. Eén week voor deze kwartfinale, hadden beide ploegen elkaar nog getroffen in de competitie en won Royaldarts 4 met 7-2. Ook deze maandag ging Royaldarts 4 goed van start en nam het via Marijn Klaas, Kevin Rekers en Mark Rouwenhorst een 0-3 voorsprong. Bjorn Vrielink mocht vervolgens wat terug doen namens De Mors: 1-3.
Bij de koppels leek het nog even spannend te gaan worden nadat Bas Wassink & Jordy Vrielink er 2-3 van maakten, maar hierna pakte Royaldarts 4 het initiatief weer over en won het de resterende koppels. De overwinning, en daarmee een plek bij de laatste 4, was dus al binnen voor de Geestenaren. Het is alleen nog even afwachten wie daar de tegenstander gaat worden, MarCant Darts 1 of MarCant Darts 3. Bij De Mors zullen ze overigens nog zeer blij zijn dat er voor de tweede week op rij werd gezegevierd in de bierronde. Daarnaast werd er door Jordy Vrielink (De Mors) nog een knappe 147-finish gegooid. Daarmee stoot hij zijn teamgenoot Bas Wassink, met een 148-finish, net niet van de troon in het klassement met hoogste finishes.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer