DVGT Speelronde 12: MarCant Darts 1, Morshuis en Dartclub Groot’n beginnen 2024 goed

Na 2 weken van volvreten, zuipen en vervelende familieverplichtingen (en daarom nog meer zuipen), was het voor de meeste teams binnen de DVGT wel weer tijd om het nieuwe dartjaar af te trappen. In Tubbergen besloten ze dat maar meteen in stijl te doen: 2 geplande wedstrijden, MarCant Darts 3 – Royaldarts 4 & Koapman – MarCant Darts 2, werden door uiteenlopende redenen afgelast. Zo was bijvoorbeeld de captain van MarCant Darts 3 even vergeten dat hij deze maandag op wintersport ging. De 3 wedstrijden die wel doorgang vonden waren: Morshuis – De Mors, de “Derby der Groot’n” & Bays 1 – MarCant Darts 1.

U zult zich bij het zien van bijgaande foto wellicht hebben afgevraagd waarom er in godsnaam iemand in een kuikenskostuum voor het dartbord staat. Nou, dat zit als volgt. Wie toevallig de proclamatie van de Pearse Köp had gelezen na de opkomst van het nieuwe duo Jonker Ton Oude Booijink & Sik Rens Plegt, tevens darttalenten bij Dartclub Groot’n 2, had kunnen lezen: “Dat Dartclub Groot’n 2 tot aan ’t carnaval elke maandag in ’t carnavalspak mut antreed’n”. Zo geschiede. Alle aanwezigen van Dartclub Groot’n 2 stonden in carnavalskostuum voor het dartbord vanavond. Daarnaast hadden de café-eigenaren van Café Van Olffen de dartbanen omgetoverd tot een heuze “Jonker & Sik Arena”, waardoor de “Derby der Groot’n” in volledige carnavalssferen werd afgewerkt. Overigens gingen ze bij de koplopers van Dartclub Groot’n 1 vooral verder waar ze gebleven in het afgelopen jaar, met winnen. Het werd 9-0 voor Dartclub Groot’n 1 en daar gaan we verder geen woorden meer aan vuil maken. Er was nog wel één klein smetje voor Dartclub Groot’n 2 vanavond, zij waren namelijk door dit resultaat de nieuwe lantaarndrager binnen de DVGT.

Morshuis gunt De Mors weinig
In Albergen ging het er een stuk serieuzer aan toe. Voor het eerst dit seizoen kon Morshuis namelijk doorstoten richting de top 2 positie, die tot nu toe het gehele seizoen hadden bestaan uit MarCant Darts 2 en Dartclub Groot’n. Om dit te bewerkstelligen moest er in ieder geval wel gewonnen worden vanavond van De Mors. De Ootmarsummers hadden het, ondanks de 6-3 overwinning op MarCant Darts 1 vlak voor kerst, lastig de laatste weken van 2023. De punten waren in ieder geval hard nodig om weer naar boven te kunnen kijken. Toch bleek het een zeer éénzijdige avond te worden bij Morshuis. De Albergenaren gunden hun gasten zeer weinig, alle singles en koppels vielen de kant op van Morshuis, waarbij Rob Kuipers zijn 3e 180’er van het seizoen liet aantekenen. De Mors mocht de avond nog wel met een positieve noot afsluiten door de bierronde winnend af te sluiten. Daarnaast gooide Bjorn Vrielink nog een mooie 112-finish. Morshuis pakt na vanavond de 2e plek over van MarCant Darts 2, terwijl De Mors vast op de 8e plek blijft staan.

2e overwinning van het seizoen Voor de laatste wedstrijd van vanavond moeten we naar de onderste regionen van de ranglijst. De nummer 9, Bays 1, speelde tegen de nummer 11, MarCant Darts 1. Beide teams wachten al maanden op een overwinning, waarbij laatstgenoemde dit seizoen alleen wist te winnen van de tegenstander van deze avond. Destijds werd het 6-3 voor de Tubbergenaren. Vanavond leek Bays 1 daar weinig trek aan te hebben; de eerste 2 singles vielen de kant op van het thuisteam. MarCant Darts 1 antwoordde vervolgens goed, waarbij Lex Brummer en Carlo Stroot zowel hun single als hun eerste koppel wist te winnen: 2-3. Vervolgens trok het koppel Frank Lenferink & Michel ten Hoeve (Bays 1) de stand weer gelijk: 3-3. Hierna pakte MarCant Darts 1 het initiatief volledig in handen en liep het uit naar dezelfde eindstand als aan het begin van dit seizoen: 3-6. Het betekende voor hun de 2e overwinning van het seizoen en tevens werd er afscheid genomen van de laatste plaats.

Aan de kant van Bays 1 mochten er nog wel 2 180’ers worden genoteerd, voor Frank Lenferink (staat nu op 2) en Marc Busscher (zijn 1e van het seizoen). Daarnaast gooide Lex Brummer (MarCant Darts 1) zijn derde hoge finish (120-finish) van het seizoen.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer