Einde bekercompetitie voor Jolly Jumpers Dames 1

Een doordeweeks thuiswedstrijd stond er afgelopen woensdagavond op het programma. De dames uit Landsmeer reisden af naar het verre Tubbergen om daar vervolgens tegen de Tubbergse formatie aan te treden. Met de aanwezigheid van de Burgemeester van de gemeente Tubbergen, wordt de bal opgegooid en hierna ging de wedstrijd van start.
De roodhemden startten de wedstrijd goed met gelijk een mooie 3-punter van Marell. De defense stond goed op dat moment, TopKip kreeg geen makkelijke scores cadeau. Eindstand kwart 1: 23-19.

Te klein gat

In kwart twee trokken beide teams zich aan elkaar op, dan scoorden de dames uit Landsmeer weer en vervolgens lag de bal er voor de Jumpers ook in, al waren de punten duur dit kwart. Na een aantal minuten spelen in kwart 2 wisten de roodhemden toch een klein gat van 8 punten te slaan. Maar daar staken de dames uit Landsmeer een stokje voor. Vijf minuten lang werd er niet gescoord door de Tubbergse formatie, waardoor TopKip weer iets terug kon doen. De teams gingen rusten bij een stand van 35-32.
3 punten voor tegen de huidige nummer 2 uit de competitie is zeker niet slecht, maar de dames wisten ook dat het spel niet fantastisch was en er zeker een schepje bij bovenop moest.
Slordigheid
De eerste twee minuten waren duidelijk voor de kant van TopKip wat hun dan ook de voorsprong in de wedstrijd gaf. Er werd slordig gespeeld en de dames konden elkaar niet makkelijk meer vinden. Waar er in de eerste helft goed samengespeeld werd en mooie kansen werden gecreëerd, ging dat in de tweede helft moeizamer. Dit leidde zelfs tot een achterstand van maar liefst 15 punten midden in het vierde kwart. De dames bleven vechten maar helaas trok TopKip dit keer aan het langste eind. Eindstand van de wedstrijd: 56-69.
Helaas zit voor de dames van Jolly het bekeravontuur erop. Maar niet getreurd, aanstaande zaterdag spelen de dames wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal spelen de roodhemden om 18:30 tegen de Den Helder Suns. Kom allemaal kijken, de dames kunnen niet wachten op jullie support!