Goed bezochte nieuwjaarsreceptie TVC ’28

Afgelopen zondag werd bij winterse temperaturen de Nieuwjaarsloop van TVC ’28 gelopen. Na afloop zochten de deelnemers gauw de behaaglijke kantine op om daar te genieten van een ambachtelijk stamppotbuffet. Tussen de boerenkool en rookworst door werd geluisterd naar de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Henk Wessels van TVC ’28.

Lief en leed

Allereerst wenste de voorzitter alle aanwezigen veel geluk en gezondheid toe in het nieuwe jaar. Daarna vroeg hij om een moment van stilte wegens het overlijden van Gerard Loman op tweede kerstdag.

Sportieve prestaties

Na dit eerbetoon blikte de voorzitter terug op de sportieve prestaties in het afgelopen kalenderjaar en benoemde dat:

– Het vlaggenschip van TVC ’28 een goede eerste seizoenshelft heeft gedraaid, 20 punten bij elkaar heeft gespeeld en op koers ligt voor handhaving in de 4e divisie.

– TVC 2 koploper en herbstmeister is in de hoofdklasse en met de nieuwe trainer Ken Roling opnieuw een gooi zal doen naar de titel in de reserve hoofdklasse.

– TVC 3 koploper en herbstmeister in de 1e klasse is.

– JO19-1 het, ondanks al het harde werken onder Chris Westenberg en Koen Leemhuis, niet kon bolwerken in de 3e divisie.

De voorzitter had ook oog voor de prestaties van een aantal jeugdelftallen. Zo konden afgelopen december de kampioenschappen van JO13-2, JO15-2, JO17-1 en MO13-1 worden gevierd.

Trainerscarrousel

De voorzitter kondigde met tevredenheid aan dat de technische commissie, onder leiding van Leo Hofste en Edwin Lenferink, de contracten met

hoofdtrainer Berthil ter Avest en zijn assistent Koen Reinerink heeft weten te verlengen. Het eerste elftal van TVC ’28 is ook volgend seizoen verzekerd van hun diensten. Een nieuwe keeperstrainer heeft zich, wegens het stoppen van Peter Genegel, nog niet aangediend. Bij TVC 2 zal Ken Roling ook volgend seizoen aan het roer staan en voor TVC 3 zal de technische commissie op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Dick de Jong zal na dit seizoen afzwaaien.

Leden en jubilarissen

TVC ’28 is een bloeiende voetbalvereniging en heeft per 1 januari 2024 879 leden. Maar liefst 19 leden werden tijdens de nieuwjaarsreceptie als jubilaris in het zonnetje gezet en gehuldigd door de voorzitter. [redactie: foto’s invoegen van jubilarissen]

25 jaar lidmaatschap

Stef Oosterik

Tom Andringa

Ivo Harmsen

Dick de Jong

Jorn Klaassen

Luc Lansink

Marc Oudehinken

Maarten Booyink

Wessel Grobbink

Leon Hofste

Thomas Horst

Bram Leferink

Jurian Leferink

Steyn Schepers

 

40 jaar lidmaatschap

Patrick Kok

Jarno Veenhuis

 

50 jaar lidmaatschap

Leo Hofste

Hans Buursen

Paul Bossink

 

Bestuurlijke aangelegenheden

Het algemeen bestuur van TVC ’28 heeft op de laatste algemene ledenvergadering (ALV) afscheid genomen van Bart Geerink (penningmeester) en Roy Alink (bestuurslid voetbalzaken junioren). In diezelfde ALV is Jeroen Droste toegetreden tot het algemeen bestuur van TVC ’28 en daarin benoemd tot vicevoorzitter. Tevens zal hij voorlopig eerste aanspreekpunt zijn van de sponsorcommissie en de financiële commissie waar nodig of gewenst adviseren.

 

Het stichtingsbestuur heeft te maken gehad met het trieste overlijden van Theo Wildemors en het aftreden van Rudy Bekhuis en Jan Huiskes. Tom Oude Avenhuis is als penningmeester toegetreden tot het stichtingsbestuur. Met mogelijke andere kandidaat-bestuursleden worden gesprekken gevoerd. Het stichtingsbestuur is van niet te onderschatten waarde voor TVC ’28. Zo heeft het stichtingsbestuur ervoor gezorgd dat het complex van TVC ’28 in 2023 gasloos is geworden en dat eind 2023 een fraaie spreekkamer is gerealiseerd. Ook zal het stichtingsbestuur begin 2024 de verlichting van het hoofdveld op orde laten brengen.

 

Eregalerij

In de zomer van 2023 is een prachtige tribune verrezen op het sportcomplex van TVC ’28. Daarnaast is langs het hoofdveld een derde ring aan reclameborden aangelegd, is het aantal banieren uitgebreid en is een nieuwe geluidsinstallatie en nieuw camerasysteem in gebruik genomen.

 

De voorzitter heeft namens het algemeen bestuur en stichtingsbestuur zijn oprechte dank en waardering uitgesproken aan hoofsponsor Bouwgroep Huiskes en familie Huiskes voor het bouwen van de tribune. Ook andere sponsoren en vrijwilligers die belangeloos hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de tribune komt veel dank toe. Bij de voorbereiding van de

tribune heeft de hoofdsponsor het idee geopperd om een aantal personen te eren in verband met hun inzet voor TVC ’28 in het verleden. Het algemeen bestuur van TVC ’28 heeft dit idee omarmd en besloten een eregalerij op de achterwand van de tribune aan te leggen.

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie is de eregalerij geopend en zijn in bijzijn van de familie de portretten onthuld van wijlen voorzitters René Oosterlaken en Hans Hofste en wijlen terreinbeheerder Johan Voss. Ze hebben ieder voor zich en in hun rollen veel betekend voor TVC ’28, maar zijn helaas ook alle drie te vroeg overleden. Na de onthulling van de portretten heeft de voorzitter de aanwezigen uitgenodigd om in de kantine van TVC ’28 het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer