Heracles Almelo contracteert Jordy Bruijn

Heracles Almelo heeft de eerste winterse versterking binnen. Jordy Bruijn (27) komt transfervrij over van Safa Beirut SC en tekent in Almelo een contract tot medio 2026.

“Ik ben blij om weer terug in Nederland te zijn en bij Heracles Almelo ga spelen. Ik heb goede gesprekken gevoerd met de club en ik merkte dat Heracles Almelo mij graag wilde hebben,” zegt Bruijn bij zijn presentatie. “Ze volgen mij al voor een langere periode en de warme contacten die we hadden, gaven voor mij de doorslag om voor Heracles Almelo te kiezen. Ook op mijn eerste dag heb ik een goede en positieve indruk gekregen van de club en ik ga mijn uiterste best doen om samen met het team onze doelstellingen te behalen.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij met de komst van Jordy Bruijn. “Jordy is een ervaren speler die onze ploeg verder kan helpen. Hij is een creatieve middenvelder met scorend vermogen. Daarnaast heeft Jordy bij Ajax een goede opleiding doorlopen en dat is een grote plus. We volgen hem al een lange tijd en daarom zijn we blij dat hij vandaag bij ons tekent.”

Jordy Bruijn is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder speelde daarna voor SC Heerenveen en N.E.C.. Bij de Nijmegenaren beleefde hij zijn grootste successen toen hij in 2021 promoveerde naar de Eredivisie. In totaal kwam Bruijn tot 107 officiële wedstrijden voor de Gelderse club en daarin scoorde hij 25 keer en bereidde hij vijftien doelpunten voor.

Na zijn periode bij N.E.C. ging Bruijn in de zomer van 2023 het avontuur aan in Libanon, waar hij tekende voor Safa Beirut SC. Tijdens zijn verblijf in de Libanese hoofdstad kwam hij tot tien wedstrijden met zes gescoorde doelpunten en drie gegeven assists. Nu trekt Bruijn naar Almelo waar hij zal spelen met rugnummer 5.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer