Keeper Guus Vaags tekent contract bij HHC, Nick Borgman vertrekt per direct

Keeper Guus Vaags tekent contract bij HHC Hardenberg, sluit direct aan bij eerste elftal

Doelman Guus Vaags maakt per direct de overstap naar HHC Hardenberg. De 23-jarige doelman komt over van het Australische Sunshine Coast Wanderers FC, waar hij een jaar speelde. Met de komst van Vaags heeft de club uit de Betnation Divisie een vervanger voor Nick Borgman, die zaterdag bekendmaakte per direct te vertrekken.

Vaags is blij met de transfer naar HHC: “Een paar weken geleden ben ik op gesprek geweest bij HHC en het voelde meteen als een warme plek. Na mijn avontuur in Australië wilde ik graag iets in Nederland zoeken en benaderde HHC mij, wat meteen goed voelde. Ik kijk er naar uit om hier te spelen en mijzelf te meten met het niveau in de Tweede Divisie.”

Technisch manager Gert Heerkes: “We zijn heel blij met de komst van Guus naar HHC Hardenberg. Hij is een atletische keeper, die meedenkt met het totale veldspel. Na zijn bijzondere avontuur in Australië keert hij terug naar het Nederlandse voetbal, waar hij bij De Graafschap in de jeugd is opgeleid tot de keeper die hij nu is. We kijken ernaar uit om hem te zien spelen in het oranje-zwart.”

Nick Borgman vertrekt per direct bij HHC Hardenberg

De wegen van keeper Nick Borgman en HHC Hardenberg scheiden per direct. De 26-jarige speler vertrekt om sportieve redenen naar De Treffers, waar hij hoopt meer speelminuten te maken. De doelman kwam medio 2020 over van het Duitse BSV Schwarz-Weiß Rehden.

Technisch manager Gert Heerkes: “Nick heeft de afgelopen seizoenen laten zien een uitstekende Tweede Divisie-keeper te zijn en iemand die z’n draai binnen de club en het elftal goed had gevonden. In deze periode heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de goede prestaties in de competitie. Overtuigend zijn vooral zijn rustige uitstraling die vertrouwen uitstraalt en zijn vermogen in het opbouwen. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club.”

Borgman heeft een contract getekend bij De Treffers uit Groesbeek, een club die eveneens speelt in de Betnation Divisie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer