Mariënberg begint beroerd aan 2e seizoenshelft

De omstandigheden waren afgelopen zaterdag (bijna) perfect. Een goed bespeelbare grasmat, een heerlijk winterzonnetje op de laatste zaterdag in januari, twee elftallen die schijnbaar snakten om na bijna twee maanden weer een heerlijke pot voetbal te gaan spelen. De ingrediënten waren talrijk aanwezig echter wisten de 22 acteurs haar supporters nou niet echt te willen vermaken. Gastheer DES zal na afloop daar het minst om gemaald hebben, zij wonnen zonder bovenaards voetbal te spelen dik verdiend met 3-0 van een machteloos en armoedig Mariënberg.

Vanaf minuut één liep het elftal van trainer Arjan Visscher achter de feiten aan. Want lang bleef onheil niet uit voor de bezoekers. Al na acht minuten betaalden de Westerparkbewoners tol voor haar ongeconcentreerde begin. Slecht uitverdedigen en vervolgens niet adequaat verdedigen leverde DES de vrij gemakkelijke voorsprong (1-0) op. Daarvoor had Rolf Hofsink na 2 minuten al geblesseerd het veld moeten verlaten. Hij voelde iets knappen in zijn kuit, laten we hopen dat het een steentje was en geen grote kei die hem weken aan de kant zal hebben. De sterkhouder hebben wij hard nodig! Want Mariënberg kon het slechte einde van 2023 (slechts 1 punt uit 4 duels) nog niet genadeloos omzetten naar een positief begin in 2024. Neuh, verre van dat! Dweilen met de kraan open…. De wil zal er zekers zijn maar de bovenkamer bij de jongens in het veld snapt niet wat de benen beneden willen en omgekeerd! Kortsluiting! DES was tevens in de tweede helft de lachende derde. Geef toe, was druk met twitteren (is dat nou X-en geworden) en in gesprek met mijn oude meester van basisschool de Hoekstee dat ik welgeteld twee van de 3 goals heb gemist. Liet mij naderhand vertellen dat de tweede goal van DES plaatsvond na een foutenfestival, andermaal, achterin bij de roodzwarten. Het was het kantelpunt! Zoals de Duitsers het zo mooi zeggen: Vorentscheidung. Alleen de 3e goal van DES was een fraaie, de anderen twee met grote hulp van falende Mainbargers. Zo win je niet snel een pot weer! Dacht dat wij, na afgelopen seizoen, wat recht hadden te zetten tegen de heren van DES. Maar dat kwam nooit echt uit de roodzwarte verf.

Tuurlijk, wij maken ons pas zorgen als de Grolsch, of in dit geval de Hertog Jan, op is maar toch.

We moeten ons deze week eens achter de oren krabben….flink krabben totdat het zeer gaat doen. Zo komen wij geen stap verder! Bruchterveld is komende week thuis op het Westerpark de opponent. Daarvoor hoeven wij ons niet te motiveren, dat scheelt…. Maar toch….We moeten echt uit andere vaatjes gaan tappen om maar eens zo’n oud cliché uit de stal van mien Ome Jan te halen…. Zo gaan wij de komende tijd de bietenbrug op. Tuurlijk, we kunnen ons verschuilen achter de vele blessures maar alleen verliezers hebben excuses. Winnaars hebben een plan! Wij zijn vaak opgestaan als iedereen ons reeds dood verklaarden. Momenteel krijgen wij voor ons rapport geen kus van de juf, maar we moeten eerst voor die voldoende gaan. Dan zien wij later wel waar het schip strandt! We lieten in Nijverdal ons zien van ons meer slechtste en kwetsbare kant….

Dikke streep eronder! Nu op naar 14 finales. Wie niet mee wil, haakt af. Liever gisteren dan vandaag, laat staan morgen. Kop d’r veur. Bruchterveld is de volgende uitdaging. D’r mut op an. Denk 3-1 maar vind 9-8 ook dikke prima. Als het maar één meer dan de tegenstander is.

Laat ons juichen, fijn weekend! (AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer