Mooie overwinning v.v. Den Ham

Het was afgelopen zaterdag een mooie voetbaldag op het hoofdveld van de v.v. Den Ham. Allereerst wonnen de JO19-2 hun wedstrijd tegen de JO19-2 van de Vr. Boys. Hierdoor werden de mannen van de leiders Pol en Bakker kampioen in hun reeks.

Daarna was het de beurt aan de hoofdmacht van de v.v. Den Ham in hun wedstrijd tegen de FC Zutphen. De ploeg uit Zutphen begon deze competitie sterk, streed volop mee voor de 1e periodetitel, waarna er toch een beetje de klad in kwam. De Hammenaren stonden in de stand met 1 wedstrijd minder gespeeld, 3 punten achter de ploeg uit Zutphen.

Onder leiding van arbiter de Vries ontspon zich een mooie pot voetbal. De gasten uit Zutphen wisten elkaar goed te vinden, maar met veel strijdlust en enthousiasme wisten de Hammenaren de wedstrijd naar hun hand te zetten. Het centrale verdedigingsduo met Michiel Schurink en Joost Veurink stond als een huis. Op het middenveld dirigeerde Michel Kamphuis zijn ploeg. Als er dan een verlate bal door kwam stond doelman Ekkel zijn mannetje.

Kevin Ruiterkamp was deze middag een plaag voor zijn directe tegenstander. In de 9e minuut scoorde hij fraai de 1-0. Slechts 5 minuten later had hij de 2-0 op zijn schoen. Zijn inzet ging echter naast het doel waarbij een tikkie breed op de vrijstaande Daan Timmerman ook zo maar had gekund.

Tussendoor wist Zutphen met een vrije trap in de 11e minuut via de binnenkant van de paal bijna te scoren, het zat wat dat betreft deze middag de ploeg uit Zutphen niet mee.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Weer was het Ruiterkamp die in kansrijke positie alleen voor de Zutphense doelman op dook. Zijn inzet ging jammer genoeg naast het doel. Zutphen had in de 59e minuut een kans die ook naast werd geschoten.

De 60e minuut bracht de beslissing in deze wedstrijd. Op de linkerkant wist junior Justin Smit met een weergaloze beweging zijn tegenstander het bos in te sturen. Toen hij daarna vanaf de achterlijn de bal voor het doel wou brengen werd hij geblokt door een Zutphense verdediger, waarna arbiter de Vries een strafschop toekende. Deze werd vervolgens door Luuk Kuiper bekwaam verzilverd waardoor de 2-0 voorsprong op het bord kwam.

Den Ham kreeg daarna nog mogelijkheden om de score uit te breiden. Ruiterkamp op een pass van Kuiper en Thomas Remmink op een pass van Ruben Kelder wisten niet meer te scoren. Aan de andere kant schoot El Hadouchi nog naast het doel en was voor het overige doelman Ekkel superieur.

Al met al een verdiende overwinning voor de Hammenaren die de Zutphens tegenstander op de ranglijst wisten in te halen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer