NKC ’51 wint overtuigend van SDO

Zaterdag moest NKC ‘51 afreizen naar Kamerik om het op te nemen tegen SDO. In de strijd om klassebehoud heeft NKC ‘51 de punten hard nodig, momenteel staat het op de laatste plaats maar de verschillende in de onderste regionen zijn klein. In de thuiswedstrijd tegen SDO wist NKC ‘51 op de valreep een punt uit het vuur te slepen, ditmaal moest er gewonnen worden. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Bruggeman en dhr. Reupkes.

NKC ‘51 startte niet goed aan de wedstrijd, mede door het achterverdedigen van thuisploeg. Hiermee werd het tempo uit de wedstrijd gehaald en NKC ‘51 verzorgde haar aanvallen niet goed. Ook SDO legde geen sprankelend aanvallend spel op de mat, wat resulteerde in een rommelige openingsfase. Tot aan 3-3 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, hierna kon NKC ‘51 lange tijd de korf niet vinden en kon SDO uitlopen tot 3-6. Verdedigend zat NKC ‘51 weliswaar goed in de wedstrijd, aanvallend liet het de wensen over. Langzaam maar zeker kreeg NKC ‘51 meer grip op de tegenstander, met name het goede verdedigende werk van het dameskwartet aan Nijverdalse zijde zorgde ervoor dat NKC ‘51 terug in de wedstrijd kon komen. Bij 8-6 was het verschil weer twee en kort daarna tekende NKC ‘51 voor de aansluitingstreffer, 8-7. Tot aan de rust was er nog geen sprake van krachtsverschil, om en om werd er gescoord en het was SDO dat met een minimale voorsprong de rust in ging, ruststand 10-9.

Afwachtend
In de tweede helft was het in de eerste aanval direct raak voor NKC ‘51, de ploeg kwam langszij en nam daarna voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong van 10-11. NKC ‘51 wist echter niet los te komen van SDO en ook SDO moest hard werken voor de doelpunten. Beide ploegen hadden telkens een antwoord waardoor er gelijk opgaand gescoord werd tot 13-13. Bij 13-15 had de ploeg van Dave van Zonderen eindelijk een gat van twee doelpunten geslagen, maar verzuimde om door te drukken. Op dat moment liet NKC ‘51 het aanvallend afweten en SDO scoorde drie keer op rij, 16-15. Waar NKC ‘51 en SDO de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd leken, was de eindfase volledig voor de Nijverdallers. Er werd met veel energie en concentratie gespeeld, er werd over verschillende schijven gescoord en daarbij werd de angel uit het aanvalsspel van SDO gehaald. Met zeven doelpunten op rij, zonder een tegendoelpunt te incasseren, gooide NKC ‘51 in een mum van tijd de wedstrijd in het slot, 16-22. SDO scoorde nog éénmaal waardoor de eindstand bepaald werd op 17-22.