Ongeïnspireerd NKC’51 lijdt terechte nederlaag

In de eerste competitiewedstrijd van 2024 trad NKC’51 aan tegen het bekende KV de Meeuwen in Putten. In de veldcompetitie werd hier nog twee keer van gewonnen, maar NKC’51 wist dat het ditmaal niet zomaar een winstpartij zou worden. Vooraf had De Meeuwen één punt meer verzameld en de belangen van deze wedstrijd waren groot, gezien de grote middenmoot in de poule. Om 20:00 uur werd er in een sfeervolle hal ingefloten door scheidsrechters duo Deen en Hut.

Het duurde niet lang of De Meeuwen noteerde al voor de openingstreffer, NKC’51 antwoordde direct en maakte zo de 1-1. Het spelbeeld was vanaf minuut één duidelijk, De Meeuwen had het betere van het spel en NKC’51 had moeite om tot scoren te komen, daar waar de kansen wel werden gecreëerd maar niet benut. Dit zorgde ervoor dat De Meeuwen een voorsprong nam van 4-2. Telkens als NKC’51 dichterbij leek te komen, pareerde De Meeuwen. Mede door een veel scorende heer en dame, nam De Meeuwen het voortouw. Ook speelde De Meeuwen met veel overtuiging en wilskracht en daar ontbrak het de Nijverdallers aan.

Kansen worden geen doelpunten
Via 9-5 en 11-7 dichtte NKC’51 het gat weer naar twee doelpunten, 11-9. In deze fase had NKC’51 de mogelijkheid om weer langszij te komen, maar verzuimde het opnieuw de kansen om te zetten in doelpunten. De Meeuwen wist de korf wel te vinden, waarvan één doelpunt in de laatste seconde in de eerste helft viel. Daarmee werd er gerust met een terechte tussenstand van 13-9.

Geen inspiratie
NKC’51 zou het vizier op scherp moeten stellen in de tweede helft, zou het nog enige aanspraak willen hebben tot een goed resultaat. Echter liet De Meeuwen zien dat zij veel scherper waren. Een ongeïnspireerd NKC’51 liet zich in de tweede helft volledig aftroeven en moest toezien hoe de thuisploeg het een na het andere doelpunt noteerde. NKC’51 was niet bij machte om de flow van De Meeuwen te doorbreken en legde zelf een zwakke partij op de mat, inmiddels was de achterstand al opgelopen tot 19-10. Geloof in een overwinning was niet te zien bij NKC’51 en bij De Meeuwen scoorden de puntspelers er op los. Bij 25-15 was het verschil in dubbele cijfers opgelopen en het was alleen nog zaak voor NKC’51 om de schade enigszins te beperken. Dit lukte de ploeg van Dave van Zonderen niet en bij een stand van 27-17 floten de scheidsrechters voor het laatst.

Een terechte nederlaag voor NKC’51, dat komende week uit een ander vaatje zal moeten tappen. In Nijverdal komt SCO op bezoek en kan men een pittige wedstrijd verwachten. Aanvang 19:30 uur.