Opnieuw gelijkspel DOS ’37 in saai treffen met RKZVC

Vriezenveen – Op een sfeervolle winterdag met een stralend zonnetje stonden de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman voor een cruciale ontmoeting tegen het laag geklasseerde RKZVC. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door een gebrek aan opwinding en kansen, eindigde het duel zoals het begon: 0-0. In tegenstelling tot RKZVC slaagde DOS’37 er niet in het gewenste resultaat te behalen.

DOS’37 begon de wedstrijd met een vastberadenheid om de overwinning binnen te slepen en drong RKZVC in de beginfase veelvuldig terug op hun eigen helft. Ondanks het dominante spel slaagden de DOS’ers er echter niet in om door de solide verdediging van de Zieuwenaren heen te breken. De meest veelbelovende kans ontstond uit een voorzet aan de zijkant, die door Senna Silva van der Veen in het net werd gekopt. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel, volgens de wel zéér scherp vlaggende grensrechter uit Zieuwent en de prima leidende arbiter Jarno Schoonhoven uit Oosterwolde nam het signaal over, waardoor de stand op 0-0 bleef.

 

In de 38e minuut kreeg DOS’37 opnieuw een kans, ditmaal via topscorer Ronald Te Morsche. Een fraaie actie van Shakki Mohammed resulteerde bijna in een doelpunt, maar de voorzet bereikte net niet de juiste bestemming voor Te Morsche. Een tegenvaller voor de thuisploeg was dat Glenn Jansen gedwongen moest worden gewisseld na een botsing met het hoofd. Mario Francismouth verving hem. Na een saaie eerste helft, waarin veel te weinig werd afgedwongen door de DOS-voorwaartsen, zocht men met een 0-0 stand de thee op.

 

De tweede helft kenmerkte zich door een voortzetting van het offensieve spel van DOS’37, maar wederom slaagden ze er niet in om de Zieuwentse verdediging te doorbreken. RKZVC toonde slechts sporadisch gevaar, waarbij een corner in de 75e minuut voor een gevaarlijk moment zorgde. Een kopbal ging echter net over de lat, waardoor DOS’37 opgelucht ademhaalde.

 

Ondanks enkele pogingen van DOS’37 in de slotfase, met kansen voor Senna Silva van der Veen en invaller Koen Nijkamp, slaagde de thuisploeg er niet in om het net te vinden. DOS’37 was deze middag niet bij machte om de RKZVC-bus, die men rondom de zestien had geparkeerd, te omzeilen. Te vaak en te lang werd er breed gespeeld, waarna de ingebrachte ballen eenvoudig werden weggerost door de RKZVC-verdedigers. DOS-doelman Patrick Nitert heeft geen enkel afstandsschot tussen de palen hoeven te pareren, terwijl zijn collega van RKZVC zijn handen vol had, maar hij hield zijn doel schoon. Dit saaie treffen eindigde opnieuw in een voor DOS’37 teleurstellend gelijkspel, waarbij het de eerste keer was dit seizoen, dat DOS’37 op eigen veld niet wist te scoren, 0-0.

 

Volgende week staat de streekderby tegen SVZW op het programma, een nieuwe uitdaging voor DOS’37, waarbij een driepunter zeer welkom zal zijn, gezien de zes verliespunten achterstand op de veilige achtste plek in 1H. Weet DOS’37 volgende week de eerste overwinning in een uitwedstrijd van dit seizoen te behalen? SVZW – DOS’37 zal om 14:45 uur aanvangen op sportpark Het Lage Veld in Wierden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer