Pijnlijke nederlaag voor SDO na off-day

Afgelopen zaterdag moest het vlaggenschip van SDO afreizen naar Doesburg om daaraan te treden tegen Rivalen. De Westerhaarse formatie hoopte deze eerste returnwedstrijd winnend af te sluiten om zo druk te blijven zetten op koploper Regio.

In het begin van het duel ging het gelijk op. SDO kwam niet lekker in de wedstrijd door de weerstand die geboden werd door Rivalen. Na 10 minuten was het 2-2. Het lukte SDO niet om de touwtjes in handen te nemen. De Doesburgse thuisploeg nam het initiatief en leidde bij rust voor met 7-5.

Onder de maat
Na de hervatting probeerde SDO de wedstrijd te kantelen, maar zag veel misgaan. De Oranje-formatie speelde ondermaats en zag de Gelderlanders profiteren. Een kwartier voor tijd stond het 12-5. De SDO’ers, die nog niet gescoord hadden in het tweede bedrijf, hoopten op een wonder, maar de gehoopte comeback bleef uit. Bij de stuntende thuisploeg lukte in de slotfase bijna alles en zij wist zo nog verder weg te lopen van de falende Tukkers. Einduitslag Rivalen – SDO: 18-7

Een echte off-day voor de Oranjehemden. Het kampioenschap lijkt door deze nederlaag heel ver weg. Komende zaterdag speelt SDO thuis tegen de favoriet en tevens de concurrent in de titelstrijd, Regio uit Vaassen. De ploeg van Rick Zomer kan het gat bij winst verkleinen naar twee punten. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.