SVZW speelt thuis tegen STEVO uit Geesteren

SVZW speelt de eerste thuiswedstrijd in 2024 tegen STEVO uit Geesteren. Een mooie derby voor beide tegenstanders.

STEVO is opgericht op 13 oktober 1933. Bij de oprichting heette de club R.K.V.V. Geesteren. Begin oktober 1937 wordt de naam omgedoopt in R.K.V.V. STEVO. De naam STEVO staat voor : “Steeds Vooruit”. Gelet op de vele successen in het verleden heeft STEVO die naam vaak waargemaakt. In 1994 werd STEVO kampioen van de Hoofdklasse B en Nederlands Kampioen bij de Zondagamateurs. Daarna kwam STEVO nog veel seizoenen uit in de hoofdklasse. In 2006 degradeerde STEVO uit de hoofdklasse. Hierna kwam STEVO uit in de 1e klasse, waaruit het twee keer degradeerde, maar ook steeds weer wist terug te keren in de 1e klasse. Dit seizoen heeft STEVO het moeilijk. Er zullen na de winterstop de nodige punten gepakt moeten worden, anders is degradatie onvermijdelijk. De trainer van STEVO is Michiel Mensink, het is zijn eerste jaar in Geesteren. In competitieverband speelden STEVO en SVZW nog nooit tegen elkaar. Zaterdag jl. speelde STEVO ook al een derby. In Geesteren werd het 1-1 tegen DOS’37. Ver in blessure tijd maakte STEVO de gelijkmaker. Gelet op de ranglijst zal STEVO er alles aan doen om de punten mee te nemen uit Wierden.

SVZW speelde op 16 december jl. de laatste thuiswedstrijd in de competitie. Tegen koploper WHC werd een 0-0 gelijkspel uit het vuur gesleept. Dat was een prima resultaat om de winterstop mee in te gaan. In die winterstop speelde SVZW twee oefenwedstrijden. Resultaat daarvan, een overwinning en een nederlaag. Nu is het dus zaak om het ritme weer op te pakken na de winterstop. Afgelopen zaterdag liet SVZW zien dat de goede vorm nog aanwezig is. In Winterswijk werd met 2-3 gewonnen. SVZW nam een 0-3 voorsprong, maar incasseerde in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog twee tegengoals. Maar gelukkig lukte het wel om overwinning over de streep te trekken. Er staan nu een paar mooie thuiswedstrijden op agenda. Zaterdag a.s. tegen STEVO en de week daarop tegen DOS’37. Plus ook nog de bekerwedstrijd tegen ROHDA Raalte op 8 februari, aanvang 20:00 uur. Hopen dat er wat valt te juichen in Wierden. SVZW moet zeker in staat zijn om te winnen van STEVO. Het betreft wel een derby, dus dan is volledige inzet en strijdlust nodig vanaf het begin. Scheidsrechter van dienst is Semih Kiremit uit Almelo. De aftrap van de wedstrijd tussen SVZW en STEVO is om 14:45 uur op sportpark “Het Lage veld” in Wierden.

De overige wedstrijden van zaterdag 28-01-2024 (Sparta Enschede is vrij deze speelronde)

DOS’37 – RKZVC (1)

DOS’37 speelde zaterdag gelijk tegen STEVO (1-1). Een gelijkspel waar beide ploegen niets aan hebben gelet op de ranglijst. DOS’37 kan een driepunter heel goed gebruiken. Voor tegenstander RKZVC geldt precies hetzelfde. Ook zij hebben punten nodig om uit de onderste regionen te verdwijnen. De belangen zijn dus groot voor deze tegenstanders. Wie gaat het beste om met de druk? DOS’37 speelt thuis, en met steun van het eigen publiek moet het lukken om de drie punten in Vriezenveen te houden.

GROL – DZC’68 (2)

GROL kwam afgelopen zaterdag niet in actie, de wedstrijd tegen Hulzense Boys werd afgelast. Misschien dat trainer Philip Agteres zijn vrije zaterdag wel heeft benut om de wedstrijd van DZC’68 tegen WHC te bekijken. In die wedstrijd wist DZC’68 met 2-1 te winnen van koploper WHC. GROL weet dus dat aan de bak zal moeten om deze derby te winnen. DZC’68 wil boven in blijven mee draaien en komt dus voor 3 punten naar Groenlo. Dat zal niet makkelijk gaan, maar uiteindelijk gaat de winst in deze wedstrijd wel naar DZC’68

NEO – Hulzense Boys (1)

NEO kwam door afgelasting ook niet actie afgelopen zaterdag. Ook tegenstander Hulzense Boys kwam niet in actie door een afgelasting. Zij speelden nog wel een oefenwedstrijd, maar gelet op de uitslag, een 6-0 nederlaag tegen Gramsbergen, zullen ze hier niet graag aan terugdenken. NEO was bezig aan een goede serie voor de winterstop en wil dat graag voortzetten in deze thuiswedstrijd. Ook Hulzense Boys haalde de nodige punten in de laatste wedstrijden voor de winterstop. Het belooft een mooie derby te worden in Borne. NEO moet in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

WHC – FC Winterswijk (1)

WHC tegen FC Winterswijk is de topper van deze speelronde. Het gaat hier om de strijd tussen de nummers 1 en 2 van de competitie. Beiden verloren hun eerste wedstrijd na de winterstop. Wel werd WHC eerste periode kampioen, en dat was mede te danken aan de nederlaag van FC Winterswijk tegen SVZW. WHC heeft een voorsprong van 5 punten op de tegenstander. FC Winterswijk moet dus winnen om de achterstand te verkleinen. WHC weet dat bij winst het gat op 8 punten kan worden gebracht. FC Winterswijk heeft een goed team, maar WHC is net iets sterker en weet deze wedstrijd te winnen.

Dalfsen – Achilles’12 (2)

Dalfsen is de rode lantaarn drager en het lijkt er niet op dat ze deze snel gaan kwijt raken. Afgelopen zaterdag werd er met 4-1 verloren van Sparta Enschede. Achilles’12 kwam niet in actie. Dalfsen weet dat er heel wat punten gehaald moeten gaan worden om nog zicht te houden op handhaving. Achilles’12 staat in de middenmoot en weet dat drie punten er voor zorgen dat ze in die positie kunnen blijven. De winst is voor de bezoekers aan Dalfsen.

 

Afgelopen weekend werd de competitie weer hervat in de 1e klasse H. Door de sneeuwval werden er wel enkele wedstrijden afgelast. Ondanks dat werd de strijd om de eerste periodetitel wel beslecht. Deze titel ging naar WHC. Dat is ook een wel een dik verdiende titel. Voor winterstop bleef WHC ongeslagen. Nu maar kijken hoe het verder gaat. Zaterdag a.s. gaat WHC de strijd aan met de nummer twee op de ranglijst; FC Winterswijk, Ook de komende speelronde staan weer een paar mooie derby’s op de kalender. Grol tegen DCZ’68, NEO tegen Hulzense Boys en SVZW tegen STEVO. Het is te hopen dat alle wedstrijden nu wel door gaan, gelet op de weersvoorspellingen lijkt het daar wel op. Iedereen een mooi en sportief weekend toegewenst.

Gerrit Koers

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer