SVZW weet overwinning niet over de streep te trekken

Onder mooie weersomstandigheden traden SVZW en STEVO tegen elkaar aan voor een wedstrijd in de 1e klasse H. Het was voor eerst dat beide ploegen tegen elkaar streden in competitie verband. Om 14:45 uur floot scheidsrechter Semih Keremit de wedstrijd in gang. De ontmoeting kwam langzaam op gang, maar STEVO begon met meer strijdlust aan het duel. Dit resulteerde ook in een paar mogelijkheden, maar doelman Julian Bakker stond steeds op de juiste plek. Na ongeveer een kwartier kwam SVZW wat beter in de wedstrijd. In de 18e minuut was daar de eerste echte kans voor SVZW, maar Jasper Groothuis weet deze niet benutten. Vlak daarna krijgt Frank Smit problemen met zijn enkel. Na verzorging komt hij toch weer in het veld. In de 31e minuut neemt STEVO een 0-1 voorsprong, door een doelpunt van Nick Veldhuis. Lang genieten van deze voorsprong zat er niet in voor STEVO, want 1 minuut is het alweer 1-1, Yessin Maskoul scoort zijn eerste van deze middag. Frank Smit had toch te veel last van zijn enkel en hij werd in de 35e minuut vervangen door Maarten Jansen. In het laatste deel van de eerst helft nog wat mogelijkheden voor STEVO, maar gescoord werd er niet meer.

De beide teams begonnen allebei met een wissel aan het begin van de 2e helft. Bij SVZW kwam Lars van Putten in het veld voor Kevin Krommendijk. Bij STEVO was Mike Nijkamp de vervanger van Hugo Weerink. Beide tegenstanders gaan er vol voor in de tweede helft. Een goede mogelijkheid is er voor STEVO, maar Robin de Jong trapte de bal weg vlak voor de doellijn. Langzamerhand kreeg SVZW wat meer grip op de tegenstander. Een kopbal van Maarten Jansen vliegt net langs het doel. Na een kwartier in de tweede helft, opnieuw een wissel aan SVZW zijde. Bas ter Hogt loste Jesper Middelkamp af. Drie corners op rij zijn er dan voor SVZW, maar STEVO doelman Bas Beernink is in goede vorm en weet alles te pareren. In de 65e minuut de tweede wissel aan STEVO kant. Bram Tibbe kwam in het veld voor Thomas Steggink. Hierna een goed schietkans voor STEVO, maar de bal vliegt over het doel. Yessin Maskoul probeert langs zijn tegenstander te komen, maar deze weet hem af te stoppen, maar dat levert SVZW wel een vrije trap op. Maarten Jansen schoot de bal keihard lans de STEVO muur, maar opnieuw is daar de doelman met een mooie redding. In het laatste kwartier kwam STEVO niet veel meer in buurt van het SVZW doel. Maar SVZW weet niet te scoren uit dit overwicht. Bij SVZW kwam Freek Grondman nog in het veld voor Thijs Kooman. Maar in de blessure tijd is het Yessin Maskoul die zich mooi vrij speelt en hij scoort de 2-1. Het was nu zaak voor SVZW om deze voorsprong over de streep te trekken. STEVO kreeg nog een corner te nemen in wat ongeveer de laatste minuut van de blessure tijd was. SVZW wist niet te voorkomen dat Daan Kottink de bal binnen kopte voor de gelijkmaker. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. SVZW had de kans laten liggen om een overwinning over de streep te trekken. Op basis van de hele wedstrijd was een gelijkspel wel een terechte uitslag, maar het was wel zuur dat het niet lukte om de gelijkmaker van STEVO te voorkomen. De komende week deze wedstrijd maar goed analyseren en dan de aandacht richten op komende zaterdag. Opnieuw een derby in Wierden, want dan komt DOS’37 naar Wierden.

Verslag : Gerrit Koers

Doelpunten:

0 -1 31e min Mick Veldhuis

1-1 32e min Yessin Maskoul

2-1 92e min Yessin Maskoul

2-2 94e min Daan Kottink

 

Opstelling SVZW:

Julian Bakker, Jeffrey Buitenhuis, Bas Dreierink, Robin de Jong, Frank Smit (36. Maarten Jansen), Jesper Middelkamp (60. Bas ter Hogt), Thijs Koopman (81 Freek Grondman), Jasper Groothuis, Yessin Maskoul, Jurjan Mannes, Kevin Krommendijk (46. Lars van Putten

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer