TVC ’28 op bezoek bij VVOG

IJs en weder dienende hervat het vlaggenschip van TVC ’28 komende zaterdag de competitie. Daarvoor dirigeert clubdriver Rudy de spelersbus naar de boorden van het Veluwemeer waar VVOG de messen heeft geslepen. De Harderwijkers hebben ambitie, staan in de top van de ranglijst en willen zo snel mogelijk terug naar de derde divisie, waarin ze de afgelopen zeven seizoenen onafgebroken bivakkeerden.

 

Krachtsverschil

Dat de groenwitten een aardig balletje kunnen trappen, ondervond TVC ’28 in de eerste ontmoeting tussen de teams. Aanvankelijk waren de manschappen van coach ter Avest in staat de tegenstander bij te benen. De ploeg kreeg zowaar mogelijkheden op voorsprong te komen. Jelle Leenders en Niek Staarink hadden historie kunnen schrijven door het eerste thuisdoelpunt in de landelijke divisie de boeken in te schieten. Beiden wisten hun kans echter niet te verzilveren. Geleidelijk werd het lastiger voor de Tubbergenaren. Met razendsnelle buitenspelers bestookten de gasten de vesting van Wouter Goos die zich parmantig weerde. Gaandeweg werd het krachtsverschil groter. Een doelpunt hing in de lucht. Vlak voor de thee was het dan ook zover en wist VVOG de eerste bres te slaan (0 – 1).

 

Oorwassing

In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Onder druk wordt alles vloeibaar en dat ondervond ook de TVC – defensie. Geholpen door kapitale poedels liepen de Harderwijkers steeds verder weg. Met 0 – 5 was de oorwassing compleet.

 

Countervoetbal

Komende zaterdag dus de return. Op voorhand een lastige klus. Maar coach Berthil ter Avest kan voordeel halen uit de wetenschap dat zijn team zich defensief moet wapenen. Onder het motto ‘wie niet sterk is moet slim zijn’, lijkt countervoetbal in dit geval de meest voor de hand liggende strategie. Of dat goed uitpakt, moet zaterdag blijken. Om 15 uur wordt op sportpark De Strokel in Harderwijk afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer