Voorbeschouwing DES Nijverdal – Mariënberg

Komende zaterdag reizen wij af naar het pittoreske Nijverdal waar op sportpark Gagelman aan de Duivecatelaan, nummer 10, Door Eendracht Sterk (DES) onze gastheer zal zijn.

Zo ben je vrolijk aan de wandel op een leuk beursje in Houten, zien jouw ogen van alles de revue passeren wat je dient te onthouden, kom je ineens een voetballer van Door Eendracht Sterk tegen. Het mut toch niet gekker worden. Wij waren toch ver, heel ver de verkeerde kante van de Iessel over….? Hallo.

Goedendag Gimon, hoe is het met joe dan? Goed te passe man, nog wat nieuws in de collectie? Deze Secer, Gimon Secer (ik haal ff Derfla van stal, sommige lui willen graag incognito blijven) kan praten als brugman. Een goeie verkopert derhalve maar schijnbaar heeft Gimon het verbruid bij de trainert van DES 1, de heer Eddy Zwijnenberg. Het kan verkeren hé, oude Bredero! ‘Ik kom niet meer veur in z’n plannen, maar wat vind je trouwens van deze nieuwe muts?’ De boodschap van Gimon was duidelijk, wij waren niet naar Houten afgereisd om een boom op te zetten over de voetbal. De vrouwen waren niet bloot dus de handel zekers niet dood! Werk aan de winkel, potverdikkemei! Je kunt het natuurlijk niet altijd Pietertje Rozema van stal halen, de ‘Mister DES’ van weleer! Hij heeft nog wel een behoorlijke vinger in het technische beleid als ik zo de website mag geloven. Rozema heeft ondermeer zitting in de TC, niet de DC! Hij organiseerde samen met Arjan van Dijken en de teammanagers van DES 1 en DES 2 voor enkele weken terug een heus trainingskamp in het mooie- en schilderachtige Ootmarsum. Gezellig hoor! Zag het programma, ze bint in Nijverdal niet veel beter dan of als bij ons. ‘Trainingskamp’ moet je maar met een hele grote korrel zout nemen. Ik zag de activiteiten, enkele beschonken foto’s en het feit dat sommige voetballers zaterdagavond Oldenzaal nog onveilig hebben gemaakt. Mooi stuk in de Desser kraag! Het was meer bedoeld om de ‘banden’ tussen DES 1 en 2 aan te halen. Zeg dat dan! Want met elkaar pretkegels drinken en dom ouwehoeren word je eerder weer voetbalvrienden dan met azijn en bakken vol kritiek! Zag Secer niet op de foto’s, misschien had ie wel een muts over z’n kop getrokken van z’n wark…! Ik reken het goed. Tja, DES uut en thuus vorig seizoen was geen daverend succes! Wij hadden twee keer muts, art.nr. 1450, over de kop getrokken om zo onze schaamte te bedekken. DES eindigde vorig jaar op plek nr. 12, net boven rode lantaarndrager Kloosternarigheid, met maar 11 punten uut 24 duels. Zes van die elf punten haalden ze wel ff tegen ons….!! Halloooooo….. In Nijverdal won de thuisploeg met 1-0 en vorig jaar, 1 april 2023, verlieten ze het Westerpark met een 1-3 zege. We hebben ons daar flink beroerd van gevoeld! Nog steeds misselijk… Tuurlijk, wij bent ook geen 11 wereldwonders op het groene biljartlaken. Geen 11 Messi’s binnen de befaamde krijtlijnen. Verre van dat. Maar vorig seizoen en ook weer dit seizoen, we kunnen echt wel beter hoor, we moeten het alleen nog even laten zien!

We komen vaak op de koffie tegen de heren van DES. DES ligt ons voetballend niet zo. Irritaties binnen- en buiten de lijnen. Niemand laat zich eigenlijk ongemoeid. Verder best volk heur maar ik weet niet wat het altijd is, kan de vinger er niet op leggen laat staan een hele hand. Met het bier is niks mee, Hertog Jan als ik mij niet vergis. Een leuke gastvrouw in de bestuurskamer, een zeurvitter die altied wel wat hef te melden, Pietertje die oe veur of na de wedstrijd nog ‘m staande houdt en bij DES leup er ook 1 of meerdere Dorgelo’s rond. Kortom, niks mis met… De supporters bint lekker fanatiek, wilt nog wel eens wat onzin roepen. Wat dat betreft kunnen wij elkaar de hand schudden. Zoveel zinnigs komt er ook niet vaak uut onze keeltjes. Wij bint allemaal geen nachtegaaltjes. Mooi toch, daarvoor ben je supporter in je roodzwarte hart- en nieren! Het kan bovendien spoken daar op sportpark Gagelman. Helemaal als boven, waar ook de kantine huist, de zgn. skybox vol met enthousiast DES-volk stiet. Dan kan je dat goed heuren….Dat waaiert de ene scheldkanonnade na de andere smeekbede over het veld aan de Duivecatelaan. Prachtig! DES heeft links en rechts wat geoefend, op het moment van dit schrijven, nemen ze het op tegen de

buren van Hellendoorn 1. Wij oefenden ondermeer tegen de heren van EMMS uut Slagharen. Die pot wisten wij te winnen. Maar wat het allemaal zegt? Zeg het maar…?

Kwam onze trainert net nog tegen bij de Gamma. Hij was, denk ik, op zoek naar boutjes en moertjes om de tweede seizoenshelft dicht te spiekeren. Hij kon ook voor wat anders bij de Doe-het-Zelver zijn geweest? Je weet het niet. Misschien wel oranje verf, de kleur roodzwart vervaagt langzaam….haha. Geintje… Doe-het-zelf moeten wij maar niet hanteren. Er moeten samen gewerkt worden. Samen staan wij sterk. Eendracht maakt machtig, zekers tegen de heren van Door Eendracht Sterk! Ik heb afgesproken met Gimon dat ik een biertje met hem drink na afloop. Afspraak is Afspraak hè.

De laatste competitiewedstrijd wisten wij allebei niet te winnen. DES verloor verrassend met 2-1 van Sportclub Daarle….Je kunt er misschien niet van winnen maar wel van verliezen, of zoiets. Opletten de volgende keer. Wij gingen de bietenbrug op, thuis tegen Voorwaarts (0-3 verlies). Volgende keer ook opletten.

Kun je alles van vinden. Maar we moeten verder. Gas d’r op!

Trainert Eddy Zwijnenberg zal vast wel 11 andere toppers dan onze Secer kunnen opstellen, of heeft ie vriend Gimon dit seizoen nog nodig? Wij merkten dit seizoen al dat wij iedereen nodig zijn, zowel A1-junioren als onze helden van het tweede elftal. Voor ons geen trainingskamp indienvoege maar de ‘banden’ zijn toch wel opgepompt? ‘Zwijnen’ wij dit keer tegen DES of zien wij als een ‘Berg’ tegen het duel van komende zaterdag op? Hanteren wij ‘Nijver’heid in het ‘Dal’ van dit mooie dorpje. D’r op geen vreten. Waarvan Akte!

Daarom gok ik ouderwets gok op een 1-3 zege. Die prognose is ook al zo oud als de weg naar Rome laat staan Nijverdal. De wedstrijd begint om half drie (14.30) op sportpark Gagelman en staat onder deskundige leiding van scheidsrechter, de heer Eduard Bessenmbinder. Succes! Jullie ook… Hoe dan ook, om een lang verhaal kort te maken: Veule Wille maar vooral Veule Skik! Dat de beste maar mogen winnen en anders spelen we gewoon gelijk. Hup Rood-Zwart, laat ons juichen, Potverdikkemei!

Joah, mag wel zo.

(AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer