Zwart Wit zet lijn van voor winterstop door en wint uit tegen Akc

Na een aantal weken geen competitie te hebben gespeeld stond voor Zwart Wit 1 vandaag de uitwedstrijd tegen Akc uit Almelo op het programma. Een bekende ploeg voor trainer Schorn omdat ze daar heeft gespeeld en een aantal van naar oud ploeggenoten nog in het eerste korfballen.

Er was maar één doel en één opdracht: de lijn van de voorgaande wedstrijden voortzetten, oftewel winnen. Na een 2-0 achterstand domineerden de zwart witten en een mooie 8-13 ruststand was dan ook verdiend. Trainer Samantha Schorn benadrukte in de rust dat de winst nog lang niet binnen was, omdat het ervaren AKC alle zeilen bij zou gaan zetten. Zaak was dan ook de rust te bewaren in het aanvallende spel en verdedigend clean te blijven verdedigen.

Dit ging na de rust met ups en downs en AKC kwam een aantal keren dichtbij op 2 punten verschil. Maar de zwart witten hielden de kop erbij en kwamen eigenlijk niet meer in gevaar. Een mooi 21-23 eindstand was dan ook dik en dik verdiend.

Volgende week is de pittige uitwedstrijd tegen Devinco in Deventer. Bij winst kan men serieus naar de bovenste 2 plekken gaan kijken die promotie met zich meebrengen. De weg is nog lang, maar de kansen zijn reëel als men deze lijn doorzet! Alles collectief ijzersterk!