Apollo 8 plaatst zich voor kampioenspoule

Het is Apollo 8 gelukt om een plek in de kampioenspoule te bemachtigen. Tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie stelde het team van Bart en Thijs Oosting de derde plek veilig door met 0-3 te winnen van Peelpush.

Apollo 8 had aan een overwinning in drie of vier sets genoeg om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Tegenstander Peelpush wist al veel punten af te snoepen van de topteams, dus Apollo 8 was gewaarschuwd. In de eerste set wist Apollo 8 al een ruime voorsprong te pakken, maar drukte niet door. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte, maar het waren de bezoekers die bij de big points toe wisten te slaan (22-25). Ook in de tweede set kwam Apollo 8 op een ruime voorsprong, maar opnieuw was het de thuisploeg die goed terug wist te komen. Peelpush kreeg zelfs twee setpunten, maar Apollo 8 bleef scherp en bleef strijden voor de punten. Dat werd beloond en Apollo 8 kwam op 0-2 (25-27). Apollo 8 wist het vervolgens af te maken en won met 21-15 de derde en beslissende set. Door de overwinning plaatst Apollo 8 zich voor de kampioenspoule. Daar voegen ze zich bij Friso Sneek, Visser Assen/Sudosa-Desto en Djopzz Zwolle Topvolleybal.

Gedaan wat we moesten doen
Een opgelucht Marit Zander reageert na de overwinning: ‘Vandaag hebben we gedaan wat we moesten doen om de kampioenspoule te halen. Het was een moeizame wedstrijd waarin Peelpush meerdere keren goed terug kwam en wij moeite hadden in de pass. Gelukkig hebben wij aan het langste eind getrokken en drie punten meegenomen naar Borne’.

Bij vlagen prima spel
‘We hebben gedaan wat we moesten doen in Meijel: winnen. Bij vlagen speelde we prima spel, af en toe was het ook heel weifelend. Met name in set 2 was het spannend, we wisten knap 2 setpoints tegen weg te werken en vervolgens de set binnen te slepen. In de 3e set gaven we bijna een riante voorsprong weg, gelukkig waren de meiden op tijd bij de les en boekten we een 0-3 overwinning tegen Peelpush’, aldus trainer Thijs Oosting.

Halve finale beker: kom Apollo 8 aanmoedigen
Aankomende zaterdag 10 februari speelt Apollo 8 in de halve finale in het Nationale Bekertoernooi. In deze halve eindstrijd neemt Apollo 8 het op tegen Sudosa Desto. Om 18 uur klinkt het eerste fluitsignaal in sporthal De Veste in Borne.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer