Arbiter ontfutselt Den Ham een punt

Op sportpark “De Rohorst” speelde Den Ham tegen Oranje Nassau uit Almelo een zeer verdienstelijke partij. Van meet af aan zette de Hammer ploeg de tegenstander onder druk, hetgeen in de 17e minuut resulteerde in de 1-0 door Thomas Remmink die een inzet van hem tegen de paal alsnog tot doelpunt wist te transformeren.

Lang duurde de Hammer vreugde echter niet. In de 22e minuut kreeg ON een grote kans die in eerste instantie door doelman Ekkel werd gepareerd. Uit de daarop volgende scrimmage lukte het Alain Goury toch om de gelijkmaker te scoren.

In deze 2e klasse zijn nagenoeg alle ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Zo ook deze middag. De strijd ging aardig tegen elkaar op. Den Ham had nog een leuke kans via Jurgen Jaspers na voorbereidend werk van Jelmer Bolks. Aan de andere kant was doelman Ekkel in een 1 op 1 situatie wederom de winnaar.

Na de pauze kwam Oranje Nassau op een voorsprong door een benutte strafschop van Mauro Kodde, gegeven na een overtreding van Jelmer Bolks binnen het strafschopgebied. Den Ham bleef daarna jagen op de gelijkmaker. Met name Luuk Kuiper kreeg een aantal kansen ronde de 62e minuut. Hier bleef doelman te Riet echter op de been.

Vertrouwen is goed Hoffmann is beter

De laatste 10 minuten van deze partij waren nadrukkelijk voor de leidsman van dienst, de heer Hoffmann uit Haaksbergen. Normaliter acterend op 1e klasse niveau, deze middag aangesteld in Den Ham. In de 84e minuut werd een voorzet vanaf de linkerkant door Luuk Kuiper binnen geschoten. De bal ketste af via een ON verdediger waardoor doelman te Riet kansloos was. De arbiter wees naar het midden, de speaker meldde verheugd de gelijkmaker, waarna de leidsman alsnog verhaal ging halen bij grensrechter Hams uit Almelo. Deze vlagde niet, had, zo die aangaf geen buitenspel geconstateerd, en toch meende de leidsman zich een buitenspel situatie te herinneren, en misschien zelfs wel een handsbal, waarna hij alsnog de treffer annuleerde. De rapen waren natuurlijk gaar aan Hammer zijde. Dit soort beslissingen kunnen aan het einde van het seizoen, zo maar fataal zijn. De gele kaart voor teammanager Veurink wegens opmerkingen tegen de leiding, was ook geheel op het conto van de leidsman te schrijven.

Daarna had Den Ham middels een kans van Luuk Kuiper, die hij over schoot, alsnog de gelijkmaker kunnen scoren. Het mocht echter niet zo zijn.

Eerder deze competitie had Den Ham al 2 x eerder een rode kaart gehad waardoor de ploeg met 10 man kwam te staan. Beide kaarten werden terug getrokken. Ook deze middag drukte de leidsman helaas nadrukkelijk zijn stempel op het wedstrijdverloop, waardoor de druiven opnieuw zuur waren aan “De Rohorst”.