BC Bousema/JBSCues verliest topper van Team Eekhoorn

Zondag heeft BC Bousema/JBSCues.nl aan de topper in Oosterhout tegen Team Eekhoorn geen punten overgehouden. Halverwege was de wedstrijd nog in evenwicht, maar in het tweede deel was de thuisclub te sterk voor de ploeg uit Lochem Frans van Kuijk won in 17 beurten met 40-20 van Stefan Galla en op de andere tafel profiteerde Johan Loncelle duidelijk van een off day van zijn landgenoot en Belgisch kampioen Peter Ceulemans. De man van Ronny Hazewinkel won afgetekend in 22 beurten met 14-40.

“En dat kun je echt wel een verrassing noemen, alhoewel Johan ook heel goed stond te spelen”, aldus de captain. Hij zag zijn ploeg wel op en 2-0 achterstand komen door een sterk spelende Frans van Kuijk die niet over geluk kon klagen bij verschillende “zwijntjes”.

In het tweede deel begon Jeffrey Jorissen tegen de sterke Griel Nikos Polychronopoulos uit stekend aan zijn partij. Halverwege had hij een riante 12-22 voorsprong maar twee series op rij gevolgd door een serie van zes caramboles deed de partij kantelen. De Griek won uiteindelijk met een slotserie van zeven caramboles met 40-27 in 21 beurten.

Op de andere tafel liep Frans van Schaik in zijn partij tegen Jerry Hermans vanaf het begin achter de feiten aan. Halverwege deed hij nog iets terug, 20-17, maar daarna was het toch de man van de thuisclub die in de 31ste beurt met 40-29 de overwinning definitief veilig stelde.

“We hebben onszelf tekort gedaan. Halverwege de laatste twee partijen hadden we echt wel mogelijkheden om minimaal een punt te pakken. Door dit verlies en de resultaten van onze directe concurrenten moeten we even pas op de plaats maken”, aldus een hoorbaar teleurgestelde captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer