Bekeravontuur eindigt voor zwaar gehavend DOS’37 tegen SDC Putten

VRIEZENVEEN – DOS’37 stond voor een uitdaging in de derde ronde van de KNVB beker Oost, waar ze het opnamen tegen de eerste klasse ploeg SDC Putten. De Vriezenveense formatie kon lang niet op volle oorlogssterkte aantreden, was zelfs zwaar gehavend door de afwezigheid van Martijn Olde Olthof, Hidde Boers, Twan Schoonewille, Job Derksen, Sander Thomas, Senna Niezink en Mario Francismouth. Met een verschil van twee doelpunten werden de Puttenaren de uiteindelijke winnaars van de dag, waarmee ze hun bekeravontuur voortzetten.

DOS’37 vond het lastig om consistent te presteren en slaagde er niet in om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Het resultaat was een teleurstellende nederlaag voor hen. Voor SDC Putten was er extra reden tot vreugde, aangezien ze in hun competitie ook de eerste periodetitel wisten te veroveren, wat de overwinning extra feestelijk maakte. Met het bekeravontuur ten einde kan DOS’37 zich nu volledig richten op het handhaven van hun positie in de eerste klasse H.

In Vriezenveen stonden twee eersteklassers klaar om te strijden voor een plekje in de volgende ronde van de KNVB beker voor amateurs. Voor het eerst in lange tijd lootte DOS’37 een thuiswedstrijd in de bekercompetitie. Na een overwinning op Diepenveen was het nu de beurt aan SDC Putten om hen te trotseren. In het begin van de wedstrijd had de uitploeg veel balbezit, terwijl DOS’37 wat afwachtend opereerde. Toch was het DOS’37 dat de eerste kans creëerde. Aanvoerder Ronald te Morsche slaagde er echter niet in om zijn hoofd goed tegen de bal te krijgen, waardoor een veelbelovende mogelijkheid verloren ging voor de thuisploeg.

Hoewel SDC Putten veel balbezit had, slaagden ze er in de eerste 20 minuten niet in om echt gevaarlijk te worden. Toch openden ze de score in de 27e minuut. Jesse Schuin vond eindelijk een opening in de defensie en benutte deze kans, waardoor Patrick Nitert gepasseerd werd. Nitert zal DOS’37 volgend seizoen verlaten na meer dan 275 wedstrijden voor de club gespeeld te hebben. DOS’37 kreeg meer grip op de wedstrijd en zocht enkele keren de aanval via Senna Silva van der Veen en Koen Nijkamp. Vooral Nijkamp wist met zijn snelheid langs de verdediging te komen en had de 1-1 moeten maken. Beide ploegen slaagden er niet in om nog gevaarlijk te worden in de eerste helft, waardoor de rust werd ingegaan met een achterstand voor DOS’37.

In de tweede helft was er meer balbezit voor beide teams, maar echte kansen bleven uit. Er werden wat wissels doorgevoerd aan beide kanten, maar dit leidde niet tot verbetering van het spel. Er werd voornamelijk op het middenveld gespeeld. Toch wisten de bezoekers hun voorsprong te vergroten naar 0-2. Saber Charif scoorde uit het niets in de 87e minuut, waarmee het bekeravontuur ten einde kwam voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman. Nu kunnen ze hun focus volledig verleggen naar de competitie en hopen snel punten te pakken om hun positie in de competitie veilig te stellen. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer drie, FC Winterswijk. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur op Sportpark Het Midden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer