Biljarter Jelle Pijl (62) overleden

De Hengelose biljarter Jelle Pijl is afgelopen maandag op 62 jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek en woonde samen met zijn vriendin Natascha en twee bonuskinderen.

Jelle speelde in de jaren tachtig ook de klassieke spelen libre en 47/2. Zijn bekendheid heeft hij echter v ooral te danken aan zijn spel in het driebanden. In Hengelo speelde hij in het team van Ben Velthuis samen met Torbjörn Blomdahl, Marco Zanetti, Christian Rudolph en Raimond Burgman. Hij werd met Twentevisie drie keer op rij Nederlands kampioen en behaalde ook verschillende keren de Europese titel driebanden.

Na zijn periode in Hengelo speelde hij nog op het hoogste driebanden niveau bij BC Bousema van captain Ronny Hazewinkel in Lochem, HCR Prinsen in Haarlo en in Apeldoorn bij het team van Addy Wienk. Met het team van captain Dinand Prinsen in Haarlo won hij samen met Dick Jaspers, Eddy Leppens, Anno de Kleine en Raymund Swertz de KNBB beker. Zijn laatste partij speelde hij op 17 november 2023 voor Harwig Den Ham uitkomend in de tweede divisie. Hij kwam voor dit team vijf keer in actie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer