Blauw Zwart pakt belangrijke punten in een zinderende wedstrijd tegen de directe concurrent

Op zaterdag 3 februari stond de uitwedstrijd tegen Elko uit Elim op het programma. Voorafgaand stond het team uit Wierden 1 punt boven Elko, doordat onder andere de thuiswedstrijd werd gewonnen (19-14). Dat de wedstrijden tegen Elko niet gemakkelijk zijn, wordt iedere wedstrijd weer opnieuw duidelijk.

Het is namelijk niet voor het eerst dat het team van Edgar Korf moeizaam op gang komt tegen deze tegenstander. Na ongeveer 7 minuten keken zij tegen een 4-0 achterstand aan. Elko startte voortvarend en wisten elkaar in het begin beter te vinden. Blauw Zwart was rommelig, maar met hard werken en kalm blijven kwamen ze langzaam op gelijke hoogte (5-5). De doelpunten waren schaars in de eerste helft. De teams gingen rusten met 8-7.

Stilte
In de rust was het in eerste instantie stil op de bankjes van de kleedkamer. Eigenlijk hoefde er ook weinig gezegd te worden: alle spelers wisten individueel wat er moest gebeuren. Coach Edgar Korf geeft nog wat tips waarna de ploeg het veld weer opging.

Om en om
Het eerste doelpunt is direct in de eerste aanval van de ploeg uit Wierden. Er werd strijdlust getoond, maar Elko gaf niet op. Het wad stuivertje wisselen en voordat iedereen er eigenlijk erg in had stond er na een kwartier in de tweede helft een 18-18 op het scorebord. De wedstrijd werd naarmate de minuten verstreken fysieker, maar waar de scheidsrechter waar nodig voldoende ingreep.

Spanning
Met nog 7 minuten te spelen kwam Blauw Zwart weer op voorsprong door een strafworp (19-20). Waar eerder Elko direct een antwoord had, lukte het hen toen niet. Ze werden slordiger waardoor Blauw Zwart met name in de rebound kon profiteren. De spanning was om te snijden. Beide ploegen scoorden niet meer in de laatste minuten, hoewel er voldoende mogelijkheden waren. Blauw Zwart stapt na een zwaarbevochten wedstrijd met 2 heel belangrijke punten van het veld, maar ook met de gedachte dat dit ook zomaar mis had kunnen gaan.

Op dit moment staat de ploeg van Edgar Korf 3 los van Elko inclusief een positief onderling resultaat. Daaronder staat Achilles met 2 punten die zij dit weekend verrassend hebben behaald tegen Zwart Wit.

Volgende week staat de returnwedstrijd tegen Zwart Wit op het programma. 15:30 uur in Sporthal ‘n Dikken onder leiding van R. den Boer.