Bruchterveld verbreekt Vloek op het Westerpark

Het overkomt mij niet vaak dat ik op zondag een verslagje moet tikken. (on)voorziene omstandigheden…. Maar ja, het overkomt Mariënberg ook niet zo vaak dat ze al 6 wedstrijden lang niet weten te winnen. Potverdikkemei jongens! Maar 1 schamel puntje uit de laatste zes duels! Dat is geen kattenpis! Tuurlijk bint er genoeg dingen op de wereld waar wij ons drukker over kunnen maken. Maar toch, we moeten ons langzamerhand zorgen gaan maken. Mis een beetje het geloof in eigen kunnen! Waar ligt het aan? Zeg het maar, wie legt er de vinger op de zere plek! Zaterdag 17 februari moet er hoe dan ook gewonnen worden van Kloosternarigheid. Tuurlijk, het staat allemaal dicht bij elkaar. Maar ik sta liever links op de ranglijst dan rechts. Aan de overwinning van Bruchterveld was niets gestolen aan…. Na 24 jaar wisten ze weer eens bij ons te winnen (dank Henk voor het uitzoekwerk) Je moet er zijn als je er bent. Mariënberg was grote delen van de wedstrijd niet inpandig en Bruchterveld was dat wel.

Die snoepten ons gewoon een 1-3 zege af. Het blijft vechten tegen de bierkaai als wij persoonlijke fouten blijven maken en voorin legio kansen om zeep weten te helpen. Dan wordt het lastig om wedstrijden winnend af te sluiten.

We begonnen nog wel lekker. Bruchterveld was in de aanval maar wij maakten even de 1-0, bedankt hè.

André Plaggenmars kopte de bal doelftreffend binnen. Voor rust maakten de Tricolores nog gelijk, 1-1. Houdbaar of niet? Zeg het maar…. Was in gesprek met een oud-voetballer en miste het venijn in de staart. Mariënberg ook want enkele goede mogelijkheden werden helaas niet omgezet in doelpunten. Iets wat ons na rust zou opbreken. Thijs schatte een voorzet totaal verkeerd in, greep in het luchtledige en bood Bruchterveld een niet te missen kans.

Aan de andere kant een identieke situatie maar Godeke had wel het geluk dat het vizier bij de voorwaartsen niet scherp stond. Thijs maakte zijn fout goed met enkele knappe reddingen maar het pleit was eigenlijk al beslecht! Mariënberg heeft het gewoon niet! Vormcrisis? Vertrouwen? Geloof? We kunnen het allemaal missen als kiespijn maar het verstand moet boven komen drijven!

De thuisploeg ging met de moed van de eeuwige wanhoop op jacht naar de gelijkmaker maar wist daar niet in te slagen. Met z’n allen naar voren incluis Thijs. Dan moet de bal er wel hoog in.

Niet halfhoog en middelmatig! Bruchterveld werkte weg en de razendsnelle Julian Smit wist met dit buitenkansje wel raad. Hij was calimero in hoogsteigen persoon en snelde naar het vijandelijke doel en schoot alle illussies (als die er nog waren) bij Mariënberg aan diggelen. We hebben twee weken de tijd om de schade te herstellen. Misschien even los gaan tijdens het carnaval en dan de dood en de gladiolen tegen Kloosternarigheid.

Dan moeten zij aan de schandpaal in plaats van de roodzwarten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer