BZSV begint tweede seizoenshelft met een nederlaag

BZSV de Blauwwitters heeft de eerste wedstrijd van 2024 verloren. Op bezoek bij SV Almen kon BZSV de aansluiting houden met de middenmoot, maar leed het een harde nederlaag.

BZSV zal de heenwedstrijd ongetwijfeld meegenomen hebben in het geheugen. Toen stond het na een halfuur met 2-0 voor en had het bij rust zelfs met 4-0 kunnen voorstaan. Ook nu begonnen de Blauwwitters goed aan de wedstrijd en had het na vijf minuten al kunnen voorstaan. Damian Somhorst bereikte met een prachtige pass door de lucht Ben Kamers, Kamers kwam één op één met de keeper, maar schoot de bal hoog over.

Almen werd daarna ook wakker en werd een paar keer zeer gevaarlijk. Rechtsback Tim Heijink leverde meerdere puntgave voorzetten af. Die werden aanvankelijk niet bekroond met een doelpunt. Na 20 minuten spelen gebeurde dit wel. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingedraaid en tegendraads ingekopt door Finn Galdermans. Daarmee liet hij keeper Markvoort kansloos.

BZSV probeerde er daarna een paar keer gevaarlijk uit te komen met de drie snelle aanvallers, maar het was Almen dat een licht overwicht had en de meeste kansen creëerde. Tien minuten voor de rust werd de score verdubbeld. Het was opnieuw een opgezette aanval via de rechterkant, waarbij de bal heel matig verwerkt werd door de defensie van BZSV. Dat bood de spits van Almen een niet te missen kans. De Blauwwitters werden de laatste minuten voor de rust nog een paar keer gevaarlijk, maar echt grote kansen wist het niet te creëren. Waardoor er bij een stand van 2-0 werd gerust.

Na de rust ontstond er een hele rommelige wedstrijd. Er werden veel overtredingen gemaakt en de scheidsrechter had zichtbaar moeite om de regie te behouden. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Er kwam geen ritme in het spel. Na een uur spelen werd er een discutabele strafschop gegeven in het voordeel van Almen. Koen Schuttenbeld kreeg de bal op de arm, maar had deze strak langs het lichaam. De strafschop werd vervolgens op de paal geschoten waardoor BZSV in leven bleef.

Het bleek uitstel van executie. De Blauwwitters wisselden een verdediger voor een aanvaller. Joris Bouwmeester maakte zijn rentree, na maandenlang uit de roulatie te zijn geweest met een blessure. Door deze aanvallende omzetting ging BZSV achterin één op één spelen. Daarmee gaf het veel ruimte weg. Almen wist daarvan maximaal te profiteren. Vanuit een snelle uitbraak werd het 3-0.

De wedstrijd was hiermee wel gespeeld. Almen maakte in de laatste tien minuten nog twee goals. Eén daarvan kwam opnieuw van aanvaller Finn Galdermans, die hiermee zijn hattrick completeerde.

BZSV de Blauwwitters zal het zaterdag 17 februari anders willen aanpakken. Dan gaat het op bezoek in Enschede bij hekkensluiter SVV ‘91. De wedstrijd word afgetrapt om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer