BZSV geeft zeker lijkende zege helemaal weg

BZSV de Blauwwitters heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden bij hekkensluiter SVV’91 uit Enschede. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar de comfortabele voorsprong halverwege werd in de 2e helft volledig uit handen gegeven. Waardoor het alweer een nederlaag moest incasseren.

BZSV wilde juist de weg naar boven inzetten en er voor zorgen dat SVV niet dichterbij kwam. De ploeg uit Enschede kreeg twee weken geleden 8 punten in mindering vanwege meerdere incidenten. Daardoor stond het bij aanvang van de wedstrijd op de laatste plaats met 6 punten minder dan BZSV.

Tijdens de warming up werd al duidelijk dat goed positiespel erg lastig zou worden op de zeer matige grasmat. De Blauwwitters begonnen vervolgens slap aan de wedstrijd. Het was SVV dat feller was in de duels, zonder grote kansen te creëren. Na tien minuten verschoven de verhoudingen. BZSV nam het initiatief over. Dit resulteerde wel meteen in een enorme kans voor vleugelaanvaller Damian Somhorst. Hij werd diep gestuurd en kwam één op één tegenover de doelman van SVV. Somhorst moest echter zijn meerdere erkennen in de Enschedese doelman en wist de kans niet tot doelpunt te promoveren.

De Blauwwitters probeerden vooral de snelle buitenspelers Ben Kamers en Damian Somhorst in stelling te brengen. Waar SVV vooral het dynamische middenveld aan het werk zette. Na 25 minuten kwam de Bornse formatie verdiend op voorsprong. Het collectieve druk zetten van BZSV leidde ertoe dat Luc Scheper een niet te missen kans kreeg en voor een leeg doel kon binnen werken. De 0-1 gaf BZSV vertrouwen en het ging daarop meteen op zoek naar een verdubbeling van de score. Het werd een paar keer zeer gevaarlijk via de zijkant, maar een tweede doelpunt bleef vooralsnog uit. Tot vijf minuten voor rust. Een afgeslagen corner werd opnieuw voor het doel gebracht door Dennis Hersevoort. De bal ging via Emiel Konink en een verdediger van SVV tegen de touwen. Het zorgde ervoor dat de Blauwwitters met een comfortabele 0-2 voorsprong konden gaan rusten.

Na de rust waren de rollen compleet omgedraaid. SVV had niets meer te verliezen en ging vol op de aanval. BZSV kon niets anders dan ver inzakken. Het speelde compact en gaf weinig ruimte weg. Toch viel de aansluitingstreffer al snel. In eerste instantie werd een afstandsschot nog goed gepakt door keeper Tom Markvoort, maar bij de rebound was hij kansloos.

Na de 1-2 rook SVV bloed. BZSV had hier geen antwoord op en moest een aantal minuten later al de gelijkmaker slikken. Een laag afstandsschot was Markvoort te machtig. De 2-2 zorgde ervoor dat de wedstrijd compleet omsloeg. Tot overmaat van ramp werd het tien minuten later zelfs 3-2. Dit keer was het een afgeslagen corner van SVV die het doelpunt inleidde. Van ongeveer 25 meter werd er schitterend raak geschoten.

BZSV ging daarna aanvallend wisselen, maar leek niet meer bij machte de mentale klap te boven te komen. Richting het einde van de wedstrijd kreeg het nog wel een grote mogelijkheid via invaller Joey Snijders. Hij werd bediend vanaf de zijkant maar had niet in de gaten dat hij veel tijd had. Daardoor kwam hij slechts tot een zacht rolletje. Zo leed BZSV opnieuw een nederlaag.

Volgende week treedt BZSV de Blauwwitters om 14:30 uur in eigen huis aan tegen Achilles Enschede.