Den Ham blijft winnen

In Dieren was de gelijknamige club de gastheer voor de v.v. Den Ham in dit duel in de 2e klasse. Het eerste deel kenmerkte zich door zeer hoog tempo, met name van de gastheren. Het lukte de Hammenaren echter voortreffelijk om zich onder die druk uit te spelen. Helemaal toen Joost Veurink in de 10e minuut een vrije trap van zo’n 20 meter zo maar achter doelman Olijslager in het net zag verdwijnen. Een stuit op het harde, nagenoeg versleten, kunstgrasveld net voor de doellijn was daar mede debet aan.

Na een kwartier spelen moest Luuk Kuiper zich noodgedwongen door een blessure laten vervangen door Jurgen Jaspers. Daardoor kwam Ruben Kelder in een meer verdedigende rol te spelen.

Na een kwartier was duidelijk te merken dat de ploeg uit Dieren het hoge tempo niet vol kon houden en was het de Hammer ploeg die redelijk eenvoudig stand wist te houden.

Groots was het allemaal niet, maar de Hammer verdediging stond deze dag weer als een huis. Vandaag was de opvallendste speler Rane Kootstra die tot tweemaal toe met een uiterste krachtsinspanning doelpogingen van Dieren wist te neutraliseren.

Aan Dierense kant zat het verdedigend ook goed in elkaar met een hoofdrol voor de slechts 17 jarige Dennis Hillen. Die speelde een dijk van een wedstrijd.

Na de pauze ongeveer hetzelfde beeld. Doelman Ekkel was in groots vorm bij een 1 op 1 situatie in de 51e minuut. Toen even later toch de muziek uit de speakers schalde bij de vermeende gelijkmaker aan Dierense zijde was het scheidsrechter Willem die op advies en vlagsignaal van grensrechter van Leusen de treffer annuleerde wegens buitenspel.

Trainer Nijzink wisselde de moegestreden Ruben Kelder voor Herjan Jurjens en bracht Julian Nijland in het veld in plaats van Jurgen Jaspers.

Nijland had in de slotminuten nog een goede mogelijkheid om de score uit te breiden. Het bleef echter bij deze 0-1 overwinning.

Den Ham vind zichzelf daardoor terug op een keurige 5e plek op de ranglijst met een doelsaldo van slechts 16 goals voor, maar ook slechts 13 goals tegen. Voorwaar een prima prestatie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer