DOS’37 verliest thuis in de slotminuten van FC Winterswijk

VRIEZENVEEN – Na de uitschakeling in de beker kon het team van DOS’37, onder leiding van Jeroen Niks en Geerten Brinkman, zich volledig concentreren op de competitie. Met 13 wedstrijden gespeeld en 13 behaalde punten bekleden de Vriezenveners momenteel de 10e plaats in het klassement. Deze wedstrijd was cruciaal en er werd gehoopt op een overwinning, maar FC Winterswijk trok uiteindelijk aan het langste eind en zegevierde met 1-2 in Vriezenveen. DOS’37 zal nu twee weken de tijd nemen om zich goed voor te bereiden en gezamenlijk de nodige reflectie toe te passen, in de hoop punten te kunnen sprokkelen in de komende uitdagende competitiewedstrijden.

In de eerste helft trachtten beide teams kansen te creëren, maar echte dreiging bleef uit. Na een gelijk opgaande eerste helft met weinig hoogtepunten, hoopten de supporters op een intensere tweede helft. De ruststand bleef 0-0.

Direct na de rust kwam FC Winterswijk op voorsprong. In de 46e minuut sloeg FC Winterswijk toe, met een schuiver in de verre hoek van Martijn Veldhuis na een rommelige situatie voor het doel van DOS’37.

In de 51e minuut brak DOS’37 gevaarlijk door met een veelbelovende aanval, maar het stiftje van Koen Nijkamp miste precisie. Een vrije trap aan de andere kant voor FC Winterswijk vanaf de rechter zijlijn in de 61e minuut ging gelukkig net voorlangs het doel van DOS’37. In de 64e minuut wist Patrick Nitert een uitval van Winterswijk te pareren. Vervolgens kreeg de thuisploeg een kans, toen Sander Thomas in de 66e minuut dichtbij kwam, maar zijn krul net langs de tweede paal ging.

In de 74e minuut vonden er een dubbele wissel plaats, waarbij Jordi Brinkman en Hidde Boers het veld betraden voor Mark van Pijkeren en Job Derksen. De ingevallen Hidde Boers kreeg meteen een kans in de 75e minuut, maar zijn inzet werd knap gepareerd door de keeper van FC Winterswijk. In de 76e minuut viel het tweede doelpunt van de wedstrijd, ditmaal in het voordeel van DOS’37. Een voorzet van Hidde Boers werd door Ronald te Morsche met de binnenkant van de voet in het doel geschoten, waardoor de stand gelijk werd getrokken naar 1-1. De laatste 10 minuten waren zenuwslopend met kansen aan beide zijden, maar het geluk was niet aan de kant van DOS’37. In de 88e minuut scoorde Robin Katier voor FC Winterswijk de winnende treffer, waarmee de eindstand op 1-2 kwam.

Het eindsignaal klonk in Vriezenveen, en FC Winterswijk vertrok met de overwinning op zak. De teleurstelling was voelbaar bij DOS’37 na deze nederlaag, wat opnieuw geen overwinning opleverde. Het belooft een uitdagend vervolg van het seizoen te worden en hopelijk kan DOS’37 snel punten bijschrijven. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland op 9 maart, uit tegen Dalfsen.