DTC in extremis onderuit tegen WVV

Opstelling DTC’07: Tristan Bergman; Mick Fox, Wout Groeneveld (Mart Scholte Lubberink), Pim Scholte Lubberink, Rik Groeneveld; Jelco Nijhuis (David Westerhof), Mark Hesselink, Lars Arens (Niels Wessels), Daan Groener (Roel Potijk); Sam Tebbe  en Nick Huusken (Wessel Weusthof).

TILLIGTE – Op het eigen Sportpark Tilligte speelde DTC tegen de nummer drie van de ranglijst WVV ’34. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een nipte overwinning voor WVV. In Hengevelde won de thuisploeg 2-1.

Beide ploegen kwamen goed uit de startblokken. De eerste kans was voor de bezoekers, maar Tristan Bergman pakte een schot klemvast. Aan de andere kant leverde de eerste mogelijkheid van DTC direct een doelpunt op. Sam Tebbe stuurde Nick Huusken de diepte in en de bal caramboleerde op bijzondere wijze via een verdediger het doel in, 1-0. Heel lang wist DTC die voorsprong niet vast te houden. Amper een minuut later kwamen de bezoekers uit Hengevelde alweer langszij. Een vrije trap werd voor het doel gebracht en binnen gekopt, 1-1. Dit alles gebeurde in eerste vier minuten van de wedstrijd.

Na de sensationele openingsfase claimden beide ploegen in korte tijd een penalty. In het strafschopgebied van DTC leek niet zoveel aan de hand en de scheidsrechter gebaarde dat de bal werd gespeeld. Aan de andere kant leek het erop alsof DTC een strafschop werd ontnomen, maar de scheidsrechter gaf wederom aan dat de bal werd gespeeld. Het duurde echter niet lang voordat DTC opnieuw op voorsprong kwam. Een schot van Huusken met rechts eindigde in de linkerbenedenhoek, 2-1.

DTC hield de voorsprong deze keer wat langer vast en kreeg de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden. Een inzet van Lars Arens uit een hoekschop ging net naast. Toch wist DTC de voorsprong niet vast te houden tot de rust. DTC verdedigde niet scherp genoeg bij een inworp. Een speler maakte zich vrij op de achterlijn en de teruggetrokken voorzet werd binnen geschoten, 2-2.

In de tweede helft kwam DTC wat minder voor de dag. WVV kreeg tot twee keer toe een schietkans na een afgeslagen corner, maar beide keren kwam de bal niet door de menigte van mensen. Tot uitgespeelde kansen kwamen beide teams in de tweede helft maar moeizaam. Het veld hielp daar natuurlijk ook niet bij. De wedstrijd ontpopte zich in de tweede helft tot een intens maar fair duel.

WVV maakte in de tweede helft de meeste aanspraak op de drie punten. Zo’n twintig minuten voor tijd kreeg de rechtsbuiten van WVV een grote kans, maar hij joeg de bal over het vangnet heen. Kort daarna wederom een kans voor de gasten, maar deze keer bracht Bergman fraai redding. In de slotfase probeerde DTC het punt over de streep te trekken. Het hield redelijk goed stand, al kwam het zelf niet echt meer aan voetballen toe. In de zesde minuut van de blessuretijd ging het alsnog mis. Een indraaiende voorzet werd over Bergman heen gekopt en belandde het doel in, 2-3.

Zo leed DTC een zure nederlaag en stond het wederom met lege handen. De overwinning van WVV was niet per se onverdiend, maar DTC had op minimaal een punt gerekend, toen het na negentig minuten nog gelijk stond. Mick Fox speelde net als vorige week een ijzersterke wedstrijd en werd wederom ‘Man of the Match’. Volgende staat er in verband met carnaval geen wedstrijd op het programma. Op 18 februari speelt DTC een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Heeten. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Lattrop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer