DTC verliest in eigen huis van Heeten

Opstelling DTC’07: Jordi Visschedijk; Mick Fox, Wout Groeneveld, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Rik Groeneveld); Jelco Nijhuis, Mark Hesselink, Nick Huusken (Lars Arens), Niels Wessels (Wessel Weusthof); Sam Tebbe en David Westerhof (Roel Potijk).

LATTROP – Op Sportpark Lattrop speelden de nummers dertien en veertien van de ranglijst tegen elkaar. DTC heeft een iets beter doelsaldo dan Heeten en bovendien twee wedstrijden minder gespeeld. Beide ploegen moesten winnen in de poging om directe degradatie te ontlopen.

Het veld in Lattrop lag er op zijn zachts gezegd niet heel fraai bij, maar de bal rolde dus de wedstrijd kon doorgaan. DTC kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans om op voorsprong te komen. Een voorzet viel voor de voeten van Jelco Nijhuis, maar hij schoot ietwat wild over. Daarna deelde DTC nog een aantal speldenprikjes uit, maar tot kansen leidde dat niet. De bezoekers meldden zich na een kwartier voor het eerst voor het doel. Een aanvaller snelde over de rechterflank en schoot uiteindelijk in de verre hoek raak, 0-1.

Na de openingstreffer kwam er een fase met wat minder kansen. Er werden vooral veel duels uitgevochten en beide teams hanteerden een opportunistische speelstijl. Dat werd, gezien de omstandigheden, ook wel gevraagd. Na een klein half uur kreeg Heeten een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen. Jordi Visschedijk bracht in eerste instantie goed redding en de rebound vloog niet ongevaarlijk over. Enkele minuten daarna liet ook DTC weer van zich horen. Inzetten van Nick Huusken en Niels Wessels werden gekeerd door de doelman en Sam Tebbe schoot de bal vervolgens ruim naast.

Vijf minuten voor rust kwam DTC op gelijke hoogte. Huusken snelde over de rechterflank en werd goed verdedigd. Toch wist hij al vallend de bal met links richting het doel te schieten en zijn schot verdween door de benen van de doelman in het doel, 1-1. Dat was tevens de ruststand. De scheidsrechter oordeelde in de rust dat het hoofdveld niet goed genoeg was om op verder te spelen, en dus verhuisden we voor het restant van het duel naar het tweede veld.

Het begin van de tweede helft leek net een kopie van de eerste. Eerst kreeg DTC een goede mogelijkheid op een doelpunt. Aanvaller David Westerhof stiftte de bal over de doelman tegen de onderkant van de lat, maar de bal ging er niet in. Niet lang daarna kregen Heeten een kans en zij troffen wel doel. Een schot vanaf de rand van de zestien vloog de verre hoek binnen.

DTC bleef in de wedstrijd zitten en kreeg via Tebbe de kans om gelijk te maken. Na een lange trap van Visschedijk en doorkoppen van Westerhof ging zijn inzet echter net voorlangs. Aan de andere kant kon een aanvaller van Heeten alleen op de keeper af. Aanvoerder Pim Scholte Lubberink trok aan de noodrem en kreeg de rode kaart te zien. Er volgde een vrije trap voor Heeten en tot overmaat van ramp ging ook die nog binnen, 1-3.

DTC gaf zich echter nog niet gewonnen en wist in korte tijd toch een aantal mogelijkheden bij elkaar te spelen. Een kwartier voor tijd kreeg het zelfs een strafschop nadat er een overtreding op Tebbe was gemaakt. Tebbe benutte de strafschop zelf en het geloof bij DTC was weer helemaal terug, 2-3. De ruimtes voor de bezoekers werden steeds groter en zo’n tien minuten voor tijd besliste Heeten de wedstrijd. Een aanvaller maakte een knappe actie op de rand van de zestien en schoot in de korte hoek binnen, 2-4.

Uiteindelijk stapten de bezoekers met het beste gevoel van het veld af. Na de overwinning dragen zij de rode lantaarn over aan DTC. Verdediger Wout Groeneveld speelde een uitstekende wedstrijd en werd ‘Man of the Match’. Volgende week wacht DTC wederom een belangrijke wedstrijd. Het gaat op bezoek bij GVV Eilermark, die op de ranglijst slechts drie punten meer hebben dan DTC. De aftrap op Sportpark Eilermark is om 14:00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer