DVGT Speelronde 14: Whitewash voor Morshuis en een heroverweging voor Royaldarts

Maandagavond 22 januari werden er 4 wedstrijden gespeeld binnen de DVGT, met onder andere een “MarCante” derby in Tubbergen. Dartclub Groot’n 2 – De Kroeg werd uitgesteld naar een nog niet nader bepaalde datum.

Zoals elke week beginnen we het wedstrijdverslag ook deze week weer bij de koploper, Dartclub Groot’n. Zij moesten deze maandagavond naar de nummer 4 van de competitie, Royaldarts 4 uit Geesteren. Gelukkig voor de mannen uit Weerselo, had het zogenoemde “A-team” van Royaldarts 4 (aldus de woorden van Marijn Klaas) zijn dag niet deze maandagavond. Zowel Marijn Klaas als Kevin Rekers verloren zowel hun single als beide van hun koppels. De enige punten die vanavond werden binnengehaald waren die van het “B-team”. Nogmaals, dit zijn de woorden van Marijn Klaas zelf. Mark Rouwenhorst en Gijs Mekenkamp wisten beiden hun single te winnen. Vooral Mark Rouwenhorst gooide een prima single en wist Mark Roesthuis zijn eerste verliespartij van dit seizoen te bezorgen. Wordt voor Marijn Klaas wellicht toch eens tijd om de termen A-team en B-team te heroverwegen. Overigens, blijft Royal wel gewoon op de 4e plek staan ondanks deze ruime nederlaag.

Morshuis trakteert Bays op whitewash
Dan naar de nummer 2 van de ranglijst, Morshuis, zij kregen bezoek van de darters van Bays 1. Eerder dit seizoen had Morshuis al met 1-8 gewonnen in Reutum en in de kwartfinale van de beker had er zelfs al een 9-0 eindstand op papier gestaan. Het vooruitzicht voor Bays 1 was dus allesbehalve rooskleurig. En dat bleek ook wel. Morshuis liet weinig heel van de nummer 10 van de competitie en trakteerde de Reutummers op een 9-0 whitewash. Daarnaast wist Robin Velthof (Morshuis) zijn 3e 180’er van het seizoen bij te schrijven. Dit gold trouwens ook voor Frank Lenferink van Bays 1. Ook hij gooide zijn 3e 180’er van het seizoen.

MarCante derby in Tubbergen
In Tubbergen was het vanavond gelukkig een stukje spannender. Bij MarCant namen MarCant Darts 1 en MarCant Darts 2 het tegen elkaar op. In de 3e speelronde was dit duel in een 9-0 overwinning geëindigd voor de huidige nummer 3 MarCant Darts 2. Maar zoals gezegd wist MarCant Darts 1 het vanavond een stuk spannender te maken. Vooral Lex Brummer (MarCant Darts 1) wist de nodige punten af te snoepen. Hij won zowel zijn single als beide koppels (samen met Chiel Koopman) en noteerde ook nog een 100-finish. Toch bleek ook vanavond weer dat MarCant Darts 2 een maatje te groot was voor de thuisploeg. Het duel eindigde uiteindelijk in een 3-6 overwinning voor MarCant Darts 2, waar Justin Oldenbroek zijn 2e 180’er van het seizoen noteerde en Randy Klomp zijn tot nu toe hoogste finish van het seizoen noteerde (een 115-finish).

Weinig verschil tussen nummers 7 en 8
Op de baan naast de hierboven beschreven wedstrijd, werd er nog een wedstrijd gespeeld. Namelijk die tussen de nummers 7 (De Mors) en 8 (MarCant Darts 3). De Mors was de week hiervoor, door het gespeelde inhaalduel tegen MarCant Darts 1 (5-4 overwinning), MarCant Darts 3 gepasseerd op de ranglijst, waardoor het gat tussen beide teams voor vanavond nog maar 1 punt bedroeg. Dat het verschil op de ranglijst zo klein was, bleek ook deze maandagavond wel aan de oche. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk waren het de koppels bij De Mors die het verschil konden maken, waardoor zij met 4-5 overwinning konden vertrekken uit Tubbergen. Hierdoor loopt De Mors weer een klein puntje uit op zijn concurrent MarCant Darts 3. Verder gooiden Jordy Vrielink (1x 180) en Bas Wassink (107-finish) zichzelf nog in de statistieken aan de kant van De Mors.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer