DVGT Speelronde 15: MarCant 2, Koapman en Bays 1 pakken overwinning

Op maandag 29 januari werd de laatste volledige speelronde afgewerkt voor de carnavalsperiode. Dat het carnaval voor de deur staat bleek wel uit de 2 afgelastingen: MarCant Darts 1 – Morshuis en De Kroeg – Dartclub Groot’n werden uitgesteld naar een later moment. Royaldarts 4 had sowieso al vrij deze speelronde.

Omdat Morshuis en Dartclub Groot’n deze maandag niet in actie kwamen, beginnen we weer eens bij MarCant Darts 2. De nummer 3 van de ranglijst kreeg vandaag De Mors op bezoek. Bij een goed resultaat zou de thuisploeg, in ieder geval voor tijdelijk, de 2e positie weer over kunnen nemen van Morshuis. Toch leek het daar allesbehalve op aan het begin van de avond. De Mors kwam uitstekend uit de startblokken en wist maar liefst 3 van de 4 singles te winnen. Onder andere Mike Lansink verloor, na 13 opéénvolgende overwinningen, voor het eerst dit seizoen zijn single. Het zorgde voor een toch wel verrassende 1-3 tussenstand. Het moest voor MarCant 2 dus gaan gebeuren tijdens de koppels en dat gebeurde ook. Er werd een extra versnelling gevonden en alle 4 de koppels werden gewonnen door het thuisteam. Vervolgens werd ook nog eens de bierronde gewonnen, waardoor er toch nog een vrij ruime 6-3 overwinning op papier kwam te staan en de 2e plek op de ranglijst werd heroverd. Ook gooide Rene Loman nog een mooie 104-finish. De Mors blijft voor de derde achtereenvolgende week op de 7e plek staan.

Koapman komt top-4 weer binnen
Ook voor Koapman was er deze week een uitgelezen mogelijkheid om te profiteren van het feit dat een concurrent niet in actie kwam. Bij een overwinning op MarCant Darts 3 zou het namelijk huidige nummer 4 Royaldarts 4 op de ranglijst passeren. Ondanks de afwezigheid van de gebroeders Visschedijk, zou het een zorgeloze avond gaan worden voor de Tilligtenaren. Bij zowel de singles als de koppels werden er 3 van de 4 mogelijke punten gepakt, waardoor de overwinning al vroegtijdig werd veiliggesteld door Koapman. Alleen tijdens de bierronde bleken de heren van MarCant Darts 3 toch net iets meer dorst te hebben, waardoor de eindstand op 6-3 werd bepaald. Een belangrijke overwinning dus voor Koapman, die hiermee de top-4 weer binnenkomen. Bij de gasten van MarCant Darts 3 waren ze een stuk minder tevreden over vanavond. Desondanks gaat een plek bij de eerste 8 voor hen waarschijnlijk niet meer in gevaar komen.

Remontada komt te laat voor Groot’n 2 In Weerselo werd er de kraker gespeeld tussen de nummers laatst en één-na-laatst. Dartclub Groot’n 2 kreeg Bays 1 op bezoek. Het was al de 3e keer dat de twee teams elkaar troffen dit seizoen. Beide vorige edities werden gewonnen door de mannen van Bays 1. Ook vanavond leek het al vrij snel die kant op te gaan. Bays 1 liep uit naar een 1-4 voorsprong, waar aan de kant van Dartclub Groot’n 2 alleen Sjoerd Geerdink, mede door een 102-finish, zijn single wist te winnen. Toch wisten de Weerseloërs er nog een behoorlijke “remontada” uit te persen. Via de laatste 3 koppelwedstrijden trok Dartclub Groot’n 2, met onder andere “The Vibrator” Ton Oude Booyink in de gelederen, de stand weer gelijk naar 4-4. Uiteindelijk was het toch Bays 1 dat aan het langste eind trok door de bierronde te winnen en een 4-5 overwinning mee te nemen naar Reutum. Voor de stand maakt het weinig uit. Beide teams blijven op respectievelijk de laatste en één-na-laatste plek staan.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer