DVGT Speelronde 16: Morshuis wint topper tegen MarCant 2

Op maandag 19 februari mochten 10 teams binnen de DVGT de competitie weer hervatten na de carnaval. Alle 5 de geplande wedstrijden voor speelronde 16 werden afgewerkt. Alleen De Mors had nog een weekje extra vrij.

Een wedstrijd die in het verleden wel vaker tot spannende potjes heeft geleid en dat was vanavond niet anders. Dartclub Groot’n is ook na vanavond nog steeds ongeslagen, al kreeg het dat zeker niet cadeau tegen Koapman. Het verschil zat hem vanavond vooral in de singles, waar de thuisploeg uit Weerselo 3 van de 4 singlepartijen winnend wist af te sluiten. Al gooide Milan Groeneveld (Koapman) nog wel een knappe 14-darter (met onder andere een 180’er) tegen Bart Flinkers. Tijdens de koppels was het stuivertje wisselen, waarna Koapman het laatste punt van de avond pakte via de bierronde. Ook na speelronde 16 blijft Groot’n dus nog ongeslagen bovenaan staan. Koapman pakte 4 belangrijke punten in de strijd om plek 4.

Morshuis wint topper in Tubbergen
Ondanks dat MarCant Darts 2 en Morshuis al sinds het begin van het seizoen zeer dichtbij elkaar op de ranglijst staan, was het vanavond pas voor het eerst dat beide ploegen elkaar troffen dit seizoen. Het was de huidige nummer 3 Morshuis die het sterkst begon. Door de eerste 3 singles winnend af te sluiten, liep het al snel uit naar een 0-3 voorsprong. Randy Klomp wist aan de kant van de MarCant Darts 2 met onder andere een 180’er, een gewonnen single en 2 gewonnen koppels (samen met Justin Oldenbroek) nog wel behoorlijk wat punten binnen te slepen. Toch bleek het niet genoeg om de goede start van Morshuis te boven te komen, wat de avond afsloot met een knappe 4-5 overwinning. Aan de kant van de Albergenaren wisten Rob Velthof (1x 180) en Robin Velthof (100-finish) zichzelf nog in de statistieken te gooien. Voor de stand op de ranglijst heeft het verlies voor MarCant Darts 2 nog geen gevolgen voor hun 2e plek. Toch lijkt het gat van 6 punten voor Morshuis, wat nog een wedstrijd te goed heeft, zeker wel te overbruggen.

Nummers 4 en 6 kennen zorgeloze avond
De huidige nummer 4 van de ranglijst, Royaldarts 4, kreeg vanavond hekkensluiter Dartclub Groot’n 2 op bezoek. Hoewel er de laatste weken geen gebrek is aan fanatisme bij de Weerseloërs (het volledige team was ook vanavond al op tijd aanwezig bij Groot’n voor een goede “warming-up”), bleek het nog niet genoeg om het Royaldarts 4 echt lastig te maken. De Geestenaren wonnen alle singles en zagen de bezoekers alleen de 1e koppelpartij en de bierronde winnen, waardoor er een 7-2 eindstand op papier kwam. Voor nummer 6 De Kroeg was het eveneens een zorgeloze avond op bezoek bij nummer 10 Bays 1. Ondanks dat thuisteam Bays nog wel op 1-0 kwam, liepen de “Kroegenaren” al snel uit na een ruime voorsprong en wisten zowel Sven Lesscher als William Leemhuis een perfecte score neer te zetten door zowel hun single, beide koppels als de bierronde winnend af te sluiten. Het zorgde er uiteindelijk voor dat De Kroeg met 3-6 overwinning huiswaarts keerde.

MarCant 3 wint spannende derby van MarCant 1
De laatste wedstrijd van deze speelronde 16 vond plaats tussen 2 teams van MarCant. Nummer 7 en het op papier thuisspelende MarCant Darts 3 nam het op tegen nummer 9 MarCant Darts 1. Het bleek een zeer gelijk opgaande confrontatie te worden, waarbij MarCant 1 net elke keer de voorsprong leek te pakken. Zo stonden er tussenstanden van 1-2, 2-3 en 3-4 op papier deze avond. Toch was het uiteindelijk MarCant Darts 3 dat aan het langste eind trok. Door een gewonnen koppel van Bjorn Stopel en Mart Kempers en het winnen van de bierronde werd er een 5-4 overwinning uit het vuur gesleept. Een gevoelige tik in aanloop naar de kwartfinaleconfrontatie die 2 dagen na dezemaandag gepland stond. Overigens werd er aan beide kanten nog een 100+ finish genoteerd: Bjorn Stopel (MarCant Darts 3) gooide een 104-finish terwijl Lex Brummer (MarCant Darts 1) een 103-finish wist te produceren.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer