Erik van Oosterwijk: ‘De VAR in het amateurvoetbal? Hou op zeg!’

Spelersprofiel: Erik van Oosterwijk

Geboortedatum 02-01-1985

Clubs en positie:

De Tubanters: 2002-2006

Sportclub Enschede: 2006-2008

Rigtersbleek: 2008-2015

Positie: Middenvelder

Wanneer en waarom ben je gestopt?

Ik ben in 2015 gestopt bij Rigtersbleek 1. Ik had vanaf mijn 17e in een eerste elftal gevoetbald. Ik had het wel gezien eigenlijk. Ik merkte dat ik niet altijd meer de motivatie kon opbrengen om te trainen. Tevens vond ik het lekker om ook eens zondags vrij te zijn. Hierna nog 1 jaar in een lager elftal gespeeld bij De Tubanters. Dat was niets voor mij. Ik ben daar te fanatiek voor.

Welke speler was jouw voorbeeld?

Ik had niet echt een voorbeeld. Maar ik kon wel genieten van spelers zoals Davids en Keane. Goede voetballers die af en toe de beuk er in gooiden.

Had jij een specialiteit als speler?

Niet echt een specialiteit. Ik was wel goed in het lezen van het spelletje, stond vaak op de goede plek.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik bij Rigtersbleek met eigenlijk een soort vriendenteam op hoofdklasse en eersteklasse niveau heb gespeeld. Ik vond het een prachtige tijd! Waar we binnen en buiten het veld het enorm goed konden vinden met elkaar.

Heb je alles eruit gehaald als voetballer?

Ach… alles eruit gehaald. Dat weet ik niet, zou je anderen moeten vragen. Er heeft wel eens iemand tegen mij gezegd, dat ik nooit in een team heb gevoetbald waar ik 1 van de mindere was. Dat is denk ik ook wel zo, misschien had ik er dus meer uit kunnen halen.

E.V. & A.C. De Tubanters 1897 of v.v. Rigtersbleek?

Ik heb een hele mooie tijd gehad bij de Tubanters. Daar in de jeugd gespeeld en de eerste seizoenen in de senioren mogen voetballen met ex-profvoetballers zoals Diphoorn, Mulder, Alfred Nijhuis, Ter Avest en Kenan Durmuşoğlu. Tevens waren er ook ex-profvoetballers daar trainer, zoals Andre Paus en Theo Vonk. Daar heb ik veel van mogen leren.

Maar het meeste plezier en de leukste tijd heb ik beleefd bij Rigtersbleek. Een enorm warme club, waar ik me enorm thuis heb gevoelt al die jaren! Waar ik ook een aantal mooie vriendschappen aan heb over gehouden!

Wat is je mooiste herinnering?

Poe, dat is een lastige! In of buiten het veld haha! In het veld denk ik een thuiswedstrijd met Rigtersbleek tegen WKE. Veel publiek, mooie wedstrijd en uiteindelijk een goede 2-2. En buiten het veld, de mooie feesten in de kantine van Rigtersbleek!

Wat doe je nu en wat zijn je ambities/wensen?

Ik werk nu als accountant en ik treed als het goed gaat als partner toe bij Holl&Gort Accountants in Enschede binnen afzienbare tijd.

Welke amateur mag in deze column niet ontbreken en waarom niet?

Denk dat hij al wel een prominente rol heeft opgeëist in dit katern. Daryll Voskuhler. Mooie kerel, met mooie voetbalhumor.

Mooiste herinnering aan een trainer?

Het menselijke van Eddy Boerhof. Een heel prettig persoon!

Had jij een ritueel voor de wedstrijd en/of een bijnaam?

Nee beide niet eigenlijk.

Wat was je mooiste sportpark?

Poe, lastige vraag. Kan me er veel niet meer herinneren. Ik vond en vind het sportpark van Rigtersbleek erg mooi.

Wat was je mooiste goal?

Dat was misschien wel eerste goal in het eerste van De Tubanters. Ik kreeg de bal hoog en diep aangespeeld in de hoek van het strafschopgebied en de achterlijn. En op een soort Marco van Basten achtige manier schoot ik hem in de verre bovenhoek. Enorm mooie goal, daarna nooit meer gelukt haha!

Waar moet een goede middenvelder in jouw ogen aan voldoen?

Een defensieve en aanvallende middenvelder hebben andere eigenschappen. Maar spelinzicht, box-to box en vermogen om kansen te creëren, zouden bij beide types niet mogen ontbreken.

Wat is jouw advies aan de talenten van nu?

Geniet van de periode dat je lekker op het veld kunt staan. Voordat je het weet ben je oud en is het voorbij!

Moet de VAR ook zijn intrede maken in het amateurvoetbal?

Hou op zeg!

Heb je ergens spijt van?

Spijt niet. Achteraf vind ik het wel jammer dat ik nooit op zaterdag heb gevoetbald. Dat had ik eigenlijk nog wel willen meemaken!

Wil je nog iets kwijt?

Nee niets. Bedankt voor deze uitnodiging.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer