Europees record voor atleet Wan Bakx

Tijdens de Nordrhein Hallenmeisterschaften voor master atleten in Düsseldorf heeft atleet Wan Bakx van AC TION een Europees Record gelopen op de 60 meter horden in de categorie M60.

Twee weken geleden werd hij al Nederlands Kampioen op dit onderdeel in de categorie M55. Toen liep hij 9.37s maar nu stopte de klok al na 8.99s en dat betekende een verbetering van het Europese Record van Rolf Geese (Dld) uit 2004. “Ik heb deze wedstrijd gelopen in voorbereiding op de Europese kampioenschappen in Torun”, aldus Wan Bakx.

Die voorbereiding is belangrijk omdat de horden in deze nieuwe categorie op een andere afstand staan. “De eerste horde staat op 12 meter en dat was 13 meter. Ik moet daarom in 7 passen naar de eerste horden in plaats van 8”. Een grotere wijziging is wellicht dat Wan nu met een andere voet voor in het startblok zit. “Ik startte meer dan 45 jaar met links voor dus als ik na twee keer hierop getraind te hebben, dit al kan lopen is prachtig”.

Vlak na de 60 meter horden sprong Wan ook nog een Nederlands record bij het verspringen, maar met de 5.19m is hij nog niet tevreden. “Op het NK sprong ik bijna 30 centimeter verder. Dus daar moet ik wel wat aan verbeteren”.De Europese Kampioenschappen atletiek voor master atleten van 35 jaar en ouder zijn van 17 tot en met 23 maart in het Poolse Torun. Wan neemt dan in ieder geval deel aan de 60 meter horden, maar wil ook zijn titel bij het verspringen (Braga, 2022) verdedigen en heeft zich ook voor de vijfkamp ingeschreven. Hij houdt een blog bij op www.wanbakx.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer